Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 18 jul 2016

DIY: 7 nieuwe manieren om je spijkerbroek te customizen

Zelfs het mooiste blauwe jeansexemplaar kan soms wel een eigenzinnige draai gebruiken. Dus heb ik afgelopen week mijn broek zelf gecustomized (zoals punt 5). Ter inspiratie hierbij nog 6 andere tips.

De spijkerbroek is al zo’n one fits all, dus een beetje onderscheid kan geen kwaad. Het is een simpele manier om een oud kledingstuk nieuw leven in te blazen of nog persoonlijker te maken. Geen zin, tijd of skills om te DIY‘en? Bij menig jeans shop helpen ze je graag, zo heeft Levi’s bijvoorbeeld speciale ‘tailorshops’.

[STAP stap=”1″]

Patches

We schreven er al eerder over: patches zijn hip en happening. Je vindt ze in veel naai- of hobbywinkels of gewoon via Etsy. Naai of strijk ze op je spijkerjasje, broek of blouse.

[STAP stap=”2″]

Metalen studs

Vroeger het domein van menig popmuzikant, nu cool voor iedereen. De leukste studs koop je bijvoorbeeld hier.

[STAP stap=”3″]

De schaar erin

De simpelste manier voor een mini make-over. Knip de pijpen van een oude spijkerbroek en laat de onderkant lekker rafelen (een keertje wassen in de wasmachine helpt ook bij het rafelen). En wist je dat onregelmatige zomen (korter aan de voorkant, langer aan de achterkant) voor een extra dosis cool zorgen?

[STAP stap=”4″]

Zet je naam erop

Het kan niet persoonlijk genoeg, toch? De mannen hebben hun voetbalshirt, wij hebben denim.

[STAP stap=”5″]

Teksten

Lijkt op het eerste oog misschien een gekke optie, maar het is juist heel erg leuk. Kies een inspirerende of persoonlijke tekst en schrijf ‘m met een goede balpen op je jeans. Het mag natuurlijk ook op andere plekken dan je knie, bijvoorbeeld op een van de achterzakken.

[STAP stap=”6″]

Koop badges

Iets handiger dan patches zijn badges. Deze speld je er zo op.

[STAP stap=”7″]

Mix en match

Je kunt stukken van oude en semi-afgedragen jeans (her)gebruiken voor nieuwe jeans. Knip bijvoorbeeld stukken uit en naai deze op het nieuwere exemplaar. Verschil in kleur en stof zorgt voor een maximaal effect.

6 x zo heb je de klassieke blouse vast nog nooit gedragen>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
DIY: 7 nieuwe manieren om je spijkerbroek te customizen
Sluiten