Eva Dusch
Eva Dusch 1. Categories 25 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

DIY: 8 leuke knutselwerkjes waarmee de kids wel even zoet zijn

Kerst is bij uitstek de tijd om in de knutselmodes te komen. En dat vraagt om leuke DIY’s. Alleen al omdat er een moment komt dat de kinderen zich stierlijk zullen gaan vervelen. En ja, dat mag jij gaan oplossen.

Moedig de creativiteit aan, hou die kleine handjes bezig en maak er gerust een rommeltje van. Zie hier acht leuke DIY’s die jullie samen als gezin kunnen uitvoeren, want je zult ze wel in de gaten moeten houden tijdens deze huiselijke knutselsessies.

De getekende kerstboom

In plaats van een echte kerstboom een geïllustreerde kerstboom op de muur. Niets leukers voor de kids om deze naar eigen wens te mogen inkleuren. Het enige wat je nog hoeft te doen is de cadeautjes ‘eronder’ te leggen. De geïllustreerde kerstboom is te bestellen via de website van Caravan. Ook fijn: scheelt weer een hoop stofzuigen.

Vilten kerstboom

Je zult als ouders alsnog het meeste werk moeten doen, maar wanneer de boom eenmaal tegen de muur geplakt zit en de kerstballen zijn uitgeknipt, kan je peuter aan de slag met versieren. Het enige wat je nodig hebt is verschillende kleuren vilt, goede lijm, stevige tape, een schaar en eventueel klittenband. Wil je alles samen doen, dan is deze DIY vooral geschikt voor oudere kinderen.

Rudolph het rendier

Zeg je december, dan zeg je Rudolph the Red-Nosed Reindeer. Nee, we hoeven hier gelukkig niet te zingen (beter van niet), maar hoe leuk zijn deze kaartjes. Het enige wat je nodig hebt zijn de voetafdrukken van je peuter en wat stiften of verf. Je kunt de neus en oogjes ook van ander materiaal, zoals vilt, maken.

Servetten stempelen

Deze goede tip zagen we bij onze decoratieve zussen van Roomed. Bestempel zelf hagelwitte theedoeken (of lakens) met leuke vormpjes, zoals kerstboompjes of sterretjes. Wat heb je nodig: een laken, schuursponsjes, textielverf, een kommetje, folie en kledinghangers.

Alle ballen verzamelen

Gebruik je eigen duimprint of die van de kids om de kerstballen te versieren en van een uniek jasje te voorzien.

De kerststal

Print alle figuurtjes en de kerststal zelf uit en laat je peuter deze inkleuren. Plak ze vervolgens op lege wc-rollen.

Kerstversiering

Maak zelf kleine kerstboompjes van dingen die je in huis gevonden hebt en niet meer gebruikt. Bijvoorbeeld knopen en ijsstokjes of houten wasknijpers.

Persoonlijke theelichtjes

Hoe leuk is dit idee? Wat heb je nodig: leuke familiefoto’s, een paar velletjes hellum (verkrijgbaar bij hobbywinkels) en een glazen potje of kaarsenhouder. Een andere manier is de foto overdrukken op plakplastic en deze op het glas plakken, maar dit kost iets meer tijd.

DIY: 12 leuke klustips voor de kinderkamer>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
DIY: 8 leuke knutselwerkjes waarmee de kids wel even zoet zijn
Sluiten