Sterre Touw
Sterre Touw Uncategorized 25 december 2017

Stel maakte een DIY-boekenkast en dat pakte beter uit dan ze gedacht hadden

We hebben allemaal ooit een Pinterest-fase gehad. Geen wonder; je kunt er namelijk eindeloos blijven scrollen en verslaafd raken aan de miljoenen inspirerende foto’s. Je krijgt er spontaan zin in om zelf je handen uit de mouwen te steken.

Dit was ook bij het Amerikaanse stel Jessica en Sinclair Breen het geval. Ze vonden online een foto van een boekenkast en wilden deze gelijk zelf gaan maken. ‘Toen ik de foto aan Sinclair liet zien, kreeg hij bijna een hartaanval’, vertelde Jessica aan The Daily Mail. ‘We besloten het gewoon te proberen.’ En dat pakte beter uit dan ze dachten.

LEES OOK: Vrouw maakt van simpele pallets toffe DIY-kunstwerken voor in huis

DIY-boekenkast

Jessica nam de inspirerende foto mee naar een docent grafische kunsten die op dezelfde school als zij werkte. Met zijn hulp wist ze al snel welke maten ze moest bestellen. Na 900 doller te hebben uitgegeven aan de juiste planken, konden ze beginnen met hun DIY-boekenkast.

Boxen

Na wat passen en meten, veranderden de planken in verschillende maten boxen. Deze plaatsten ze op een achterplaat.

Bloemvorm

Daarna hebben ze de achterplaat op de muur bevestigd en daar de boxen ingeschroefd. (Hoe ze dat zo precies konden doen, blijft voor ons ook een raadsel.)

16 uur hard werken

Het stel deed er zo’n 16 uur over om dit boekenplank-meesterwerk in elkaar te zetten. (16 uur!)

Eindresultaat

‘Het was enorm veel werk maar het was het de moeite waard’, zei Jessica op hun Facebook-pagina. En we geven haar groot gelijk. Hij is prachtig!

LEES OOK: Handige tips om je boekenverzameling stijlvol te blenden in je interieur

Bored Panda

Reageer op artikel:
Stel maakte een DIY-boekenkast en dat pakte beter uit dan ze gedacht hadden
Sluiten