Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Persoonlijk 10 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Goedkoop, persoonlijk en lief: DIY cadeautjes voor Valentijnsdag

Vind je Valentijnsdag – stiekem – een tikkie overrated, maar wil je je lover niet ‘t gevoel geven dat je hem of haar op dé dag van de liefde vergeet? Je hoeft echt niet je halve salaris over de toonbank te schuiven. Cadeautjes geven gaat om het gebaar, nietwaar?

Flessen wijn, chocolaatjes, aftershave én nieuwe boxers zijn leuk, maar misschien wel een beetje afgezaagd. Persoonlijke cadeautjes spreken daarentegen meer dan 1000 woorden. Met de volgende verrassingen maak je sowieso zijn/haar (V)dag!

Spreek vanuit je hart

Valentijnsdag is ontstaan om je secret crush een kaartje te sturen. Maar nu je een vaste lover hebt is dit natuurlijk overbodig. Wel kun je op een kaart, in een brief of via een gedicht laten weten wat jouw partner voor je betekent. Daden spreken misschien wel meer dan woorden. Maar liefdesbrieven zijn een absolute uitzondering, nietwaar? Handgeschreven is natuurlijk wel een dik pluspunt! Zijn woorden niet jouw sterkste punt? Dan kun je ook een mooie quote uitkiezen die op jullie liefdesleven slaat.

Potje geluk

Je lover hoeft geen regenboog te beklimmen om zijn of haar potje goud te vinden. Vanaf deze Valentijnsdag (tot de volgende) zorg jij dagelijks voor een lach op zijn gezicht. Alles wat jij hoeft te doen is een lege pot aanschaffen. Deze kun je eventueel versieren naar wens, maar als de pot mooi is van zichzelf is dit natuurlijk overbodig. Pak vervolgens 365 briefjes en schrijf op elk briefje één reden waarom je zoveel van je partner houdt/wat je zo leuk aan ‘m vindt. Stop de briefjes in de pot et voila. Een potje geluk!

Cute coupons

Je kunt de complimentjes ook vervangen door activiteiten, zoals een massage, een filmavond, een knuffelsessie of een ontbijtje op bed. Op deze manier is het iedere dag een beetje Valentijn! Je hoeft de coupons natuurlijk niet perse in een pot te stoppen. Je kunt er ook een couponboekje van maken. Hoe zoet…

Picture perfect

Verzamel jullie leukste, liefste, grappigste, mooiste digitaal vastgelegde momenten. Laat alle kiekjes afdrukken en laat je creativiteit de vrije loop. Of je nu een liefdesalbum in elkaar knutselt, een persoonlijke fotowand in jullie huiskamer tevoorschijn tovert of een fotoslinger creëert… Het is altijd leuk om – samen – naar oude foto’s te kijken. TIP: bewaar jij altijd alle bonnetjes, tickets en hebbedingetjes? Dan kun je een uitgebreid scrapbook maken van al jullie love memories!

Lieve lekkernijen

De liefde van de man – en uiteraard ook vrouw! – gaat door de maag. Of je je lief nu verrast met een romantisch ontbijtje op bed, een zoet baksel of een fancy driegangenmenu; hij of zij zal je sowieso dankbaar zijn. Het leukste is natuurlijk als je jouw creatie helemaal baseert op het Valentijns thema. Ben je geen keukenprinses? Vul dan een pot (of twee) met je partners favoriete snacks, laat gepersonaliseerde donuts maken of bestel zijn favo take away.

Magische massageolie

Je kunt natuurlijk een potje massageolie kopen, maar het is veel persoonlijker om er zelf één te maken. Ga naar een biowinkel en kies een natuurlijke olie (amandel, olijf, jojoba) en ga op zoek naar lekker geurende kruiden of gedroogde bloemen. Reinig een potje, vul deze voor 3 kwart met de kruiden/bloemen en tot de rand met olie. Doe de dop op het potje en schud het mengsel goed door elkaar. Laat het potje een paar dagen rusten en zeef vervolgens de restanten uit de massageolie. Schenk de zuivere olie in een mooi potje en verras je lief met een heerlijke massage!

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Heeft jouw partner plannen gemaakt voor Valentijnsdag? Dit zegt het over jullie relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Goedkoop, persoonlijk en lief: DIY cadeautjes voor Valentijnsdag
Sluiten