Eva Dusch
Eva Dusch Kids 19 mei 2015

DIY: creëer beestachtig mooie boekenleggers

Krijg de kinderen nog sneller aan het lezen met deze grappige boekenleggers. Krokodillen, aapjes of poezen; voor je het weet staat er een gezellige beestenboel in je boekenkast. Je hebt ze zelf zó in elkaar gezet met dit handige stappenplan.

De benodigdheden:

– Pen
– Lineaal
– Wit A4’tje of karton
– Decoratief papier/karton naar wens
– Evt versiering zoals oogjes

Stap 1

Kies als eerste de papiersoorten uit waar je je boekenlegger van wilt maken. Teken vervolgens op een wit vel papier drie blokken van ieder 6,35×6,35cm. Twee blokken naast elkaar en eentje boven het eerst getekende blok. Uiteindelijk heb je drie blokken op papier staan die samen een L vormen.

Stap 2

Teken een diagonale lijn door het bovenste blok van de punt rechtsboven naar de punt linksonder. Kleur vervolgens de linkerhelft in, want deze zul je later niet hoeven gebruiken. Teken zo’n zelfde lijn nu ook door het blok rechtsonder en kleur nu de rechterhelft in.

Stap 3

Knip vervolgens alles uit wat niet ingekleurd is. Uiteindelijk houd je één blok over met twee driehoekjes, aan de bovenkant en rechterzijde. Dit is je template.

Stap 4

Leg dit template vervolgens op het door jou gekozen papier of karton en trek een omlijning met pen of potlood. Knip de vorm uit.

Stap 5

Gebruik nu je lineaal en pen om een lijn te tekenen tussen het vierkant en de driehoekjes.

Stap 6

Knip vervolgens nog een vierkant van ander papier/karton naar keuze, in iets kleiner formaat dan het template dat je al hebt liggen, en plak deze op het template.

Stap 7

Vouw vervolgens één driehoek naar boven zodat deze over het template heen komt te liggen.
Doe vervolgens lijm aan de onderkant van de overblijvende driehoek (de kant die omhoog ligt) en vouw het over de eerste driehoek heen.

Stap 8

Wil je deze driehoekjes ook spannender maken? Knip dan van ander decoratief papier twee driehoekjes, in iets kleiner formaat dan je template, en plak deze op het template.

Stap 9

Ten slotte kun je zelf verdere decoratie aanbrengen of laat de kinderen iets geks verzinnen. Zoals griezelige tandjes, een mondje of een stel ogen.

Lees je graag? Zo berg je stijlvol alle boeken op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
DIY: creëer beestachtig mooie boekenleggers
Sluiten