Eva Dusch
Eva Dusch Kids 12 aug 2015

DIY: dit is een geweldige manier voor kinderen om te tuinieren

Niet alleen wij moeders wroeten graag in onze moestuin. Ook de kinderen spelen graag in het groen. Maar wat als je geen tuin hebt? De onderstaande DIY ‘plantable felt garden box’ van abeautifulmess.com is daarom een geweldige manier voor kids om te tuinieren!

Het enige wat je nodig hebt is vilt in verschillende kleuren (paars, oranje, groen en rood bijvoorbeeld), een schoenendoos of oude krat, klittenband, groene pijpragers, bruin katoenen stof voor de box, bruine verf en verfkwasten, naald & draad en een schaar.

De aarde

1. Verf de hele box bruin.
2. Terwijl de box aan het drogen is, kun je beginnen met de ‘modder’. Knip een stuk uit de bruine stof ter breedte van de box, vouw dubbel en naai aan de bovenkant en één zijkant dicht. Vul de ‘modder’ vervolgens met watten of iets anders en naai vervolgens het andere uiteinde ook dicht. Herhaal dit net zo vaak totdat je box gevuld is met deze ‘modder’.

De wortel

1. Knip een grote driehoek uit het oranje vilt en vouw de linkerhelft naar binnen. Naai deze vervolgens van beneden naar boven vast.
2. Knip vervolgens een oranje cirkel uit voor de bovenkant van de wortel en wat groene blaadjes voor er bovenop. Naai deze ook vast aan de wortel.
3. Flip vervolgens de rechterzijde eruit, stop de wortel vol met watjes en naai ‘m daarna helemaal dicht.

Bietjes

1. Knip een grote cirkel uit het paarse vilt en knip vier pizzapunten eruit. Naai vervolgens alle randen aan elkaar totdat de biet een mooi rondje is.
2. Vul de biet weer met watjes of iets anders.
3. Gebruik het groene vilt om een aantal bladeren uit te knippen. Knip uit het paarse vilt een paarse stengel en naai deze vast aan de groene stengels. Maak ze stevig door ze met groene pijpragers te vullen.

Herhaal ditzelfde ook voor andere groente-en fruitsoorten, bijvoorbeeld aardbeien!

 

Plantjes

1. Knip groene blaadjes uit in groepjes van drie. Geef ze wat rafelige randjes en naai ze vervolges vast aan de groene pijpragers. Herhaal dit net zo lang totdat alle ‘stengels’ bedekt zijn met blaadjes. Buig vervolgens het uiteinde van de stengel om en zet vast met een andere pijpragers.

Nu is het tijd om te planten en kunnen de kids ook lekker tuinieren! Laat ze zelf de planten en groenten in de grond stoppen.

Heb je ooit al gehoord van de vrouwenschuur?>

Reageer op artikel:
DIY: dit is een geweldige manier voor kinderen om te tuinieren
Sluiten