Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eten april 4, 2015

DIY: Geheime boodschap in een ei

Bij ons zusje Culy.nl lazen we over een geheime boodschap in een ei van de blog Poppytalk. Hoe leuk is dat? Verras je familie tijdens de paasbrunch!

Dit heb je nodig

Eieren
Naald
Pen
Stukje Papier
Verf
Klein doosje

Zo maak je het

Maak, met behulp van een naald, twee kleine gaatjes in de onderkant en bovenkant van een ei. Het gaatje in de onderkant (dus de bolle kant) van het ei mag iets groter zijn, waardoor je het ei makkelijker kan uitblazen. Let er op dat er wel een klein stukje papier door het gaatje moet, maar maak het gaatje ook weer niet te groot zodat het je verrassing niet verraad. Laat de inhoud van het ei uit het gaatje lopen, en help een beetje door het eruit te blazen. Blaas niet te hard, anders komt er te veel druk op de eischaal te staan en breekt het.

Houd het ei onder kraan zodat zowel de buitenkant als de binnenkant schoongespoeld worden. Natuurlijk moet je hier ook weer voorzichtig zijn, zodat de schaal van het ei niet breekt. Laat het ei goed drogen en verf het daarna met bijvoorbeeld aquarelverf.

Schrijf op een dun strookje papier een boodschap en rol deze strak op. Stop de boodschap in het ei, gebruik hiervoor het grootste gaatje. Verpak het ei in een mooi doosje en voilà, een boodschap in een eitje!

Bekijk ook deze hele lieve koekjes met supermakkelijk recept!

Reageer op artikel:
DIY: Geheime boodschap in een ei
Sluiten