Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 10 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

DIY: schattige kerstboompjes voor in de kerstboom!

De kerstboom optuigen is leuk om te doen. Wij van de redactie kijken er altijd direct naar uit zodra Sinterklaas weer onderweg naar Spanje is. Naast de leukste kerstballen en -versiering die je in de winkel kunt vinden, kun je de boom ook versieren met genoeg andere dingen – die je zelf kunt maken!

Neem deze DIY bijvoorbeeld, knutsel zelf schattige kerstboompjes met de kids voor in de boom:

Benodigdheden:

– Vilt in verschillende kleuren
– Naald en draad
– Schaar
– Vulling, bijvoorbeeld watten

Aan de slag:

1. Knip twee kerstboompjes uit twee verschillende kleuren lapjes vilt. Je kunt de boompjes eerst op de stof tekenen voordat je in de weer gaat met de schaar.
2. Maak een kruisje in het vilt. Het kruisje moet eruit zien als een plusteken. Dit is het langere uiteinde van de ster.
3. Nu maak je een kruisje over het kruisje. Dus deze keer maak je een ‘X’ in plaats van een ‘+’. Steek de naald altijd ietsje verder dan je in je hoofd hebt, dit zorgt vaak voor een mooier resultaat.
4. Zo creëer je een sterretje. Maak nog meer sterren en maak de boom zo vol als je zelf wilt. Hoe meer hoe leuker!
5. Maak nu het kerstboompje vast door de uiteinden vast te maken met naald en draad. Stik naar buiten en laat het puntje van de boom en de onderkant nog even met rust.
6. Maak een lus in een touw en knoop een knoopje. Plaats het uiteinde van de draad tussen de twee stukken vilt. Op deze manier werk je ‘m mooi weg. Je kan het einde nu wel dichtnaaien.
7. Vul nu de onderkant van de boom op met vulling. Verspreid het goed in de puntjes van de boom.
8. Maak de onderkant dicht en je boom is klaar! Versier de kerstboom rijkelijk met deze schattige kerstboompjes en geniet van jullie leuke boom 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme