Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

DIY kerstkaarten: 5x leuke kaarten om samen met je kind te knutselen

Wat is er leuker dan een échte kerstkaart versturen (of ontvangen)? Eigenlijk niets toch? Hoewel het misschien ouderwets lijkt is het eigenlijk, zeker in deze tijd, helemaal niet ouderwets om iemand te laten weten dat je aan ze denkt en ze het beste wenst. En om het dan nog persoonlijker te maken kun je de kerstkaarten zelf maken! Samen met je kind(eren) natuurlijk.

Het was al met al een bewogen jaar, en velen van ons kunnen niet wachten om 2020 af te sluiten. Des te belangrijker is het om mensen die je lief hebt een fijne Kerst en een gelukkig en vooral gezond nieuw jaar te wensen. Dat doe je natuurlijk het beste met deze prachtige zelfgemaakte kerstkaarten.

DIY kerstkaarten

Toegegeven, het duurt soms even, maar het resultaat zal je veel voldoening geven.

1. Vingerafdrukken

Hoe leuk en tegelijkertijd simpel is deze kerstboom van vingerafdrukken. Teken een boom met kale takken en laat je kind de takken vullen met groene vingerafdrukken. Een mooie ster als piek en klaar is kees!

2.Strokenboom

Nog een knutsel die je kinderen makkelijk zelf kunnen doen. Knip strookjes papier van verschillende lengtes en laat ze er een kerstboom mee plakken. Verschillende kleuren papier zorgen voor een vrolijk geheel. Met papier in één kleur is het wat strakker.

3. Minimalistische boompjes

Een kerstboom knutselen is eigenlijk super simpel. Met een langgerekte driehoek ben je er eigenlijk al. Als je kind een klein beetje kan knippen kan hij deze kerstbomen ook uitknippen en opplakken. Kies voor eentje of voor meerdere voor een heel dennenbos.

4. Babyvoetje

Hoe lief is dit rendiertje gemaakt van de afdruk van een babyvoetje. Doop je baby’s (of peuters) voetje in de bruine verf en druk hem stevig op het papier. Vermom hem daarna als rendier en je hebt zeker weten het leukste kaartje van allemaal.

5. 3d kerstbal

Deze kerstbal is zelfs een 3d-kaart. Knip rondjes uit in hetzelfde formaat in allerlei kleuren en laat je kind ze vouwen en plakken. Plak steeds een helft op de andere helft zodat er een trappetje ontstaat en lijm uiteindelijk de laatste vast op de kaart. Een heus wauw-effect.

Lees ook:

DIY: 7 x samen aan de knutsel met lege WC-rollen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
DIY kerstkaarten: 5x leuke kaarten om samen met je kind te knutselen
Sluiten