Redactie
Redactie Kids 31 mei 2014

DIY: knap kreeftenpak

Misschien cru, maar stiekem moesten we toch wel een beetje lachen om de knappe kreeftjes onderaan dit bericht. Nog opzoek naar een outfit voor carnaval of een verkleedpartij? Hieronder een do it yourself.

Benodigdheden:
Rood garen
2 rode ragers voor de ogen
Een rode piloten muts
Stevig karton
Rood vilt
Klittenband
Rubber
Twee pingpong ballen voor de ogen
Zwarte permanente marker voor de ogen
4 rode kartonnen schijfjes voor de ogen
Lijm

Stap 1: Maak een patroon voor het rokje uit papier. Meet eerst de heupmaten op! Trek de patronen over op vilt en knip de vormen netjes uit. Naai de twee stukken vilt aan een zijde aan elkaar. De andere zijde kun je afwerken door de rand om te zoomen. Bevestig het klittenband (of een knoopje) aan de open zijde om het rokje te kunnen sluiten.

Stap 2: Gebruik voor de klauwen grote kartonnen patronen om zo 4 stukken vilt en twee stukken rubber uit te knippen. Het rubber is voor de versteviging van de klauwen. Stapel het rubber en vilt op elkaar. Naai voorzichtig langs de randen en laat de onderzijde open zodat je de klauw binnenstebuiten kunt draaien. Nu zit het rubber aan de binnenzijde.

Stap 3: Voor de ogen maak je gaatjes in de ronde kartonnen schijfjes, dit kan met bijvoorbeeld een dikke naald. Duw de ragers door het eerste schijfje en maak een lus aan het uiteinde. Lijm de lus tussen twee schijfjes in. Maak kleine gaatjes aan beide kanten van de muts en duw de ragers hierdoorheen; lijm de schijfjes tegen de muts. Teken twee zwarte punten op de pingpongballen en maak een klein gaatje aan de andere kant. Duw de rager door het gaatje in de pingpongbal en klaar is kees!

Reageer op artikel:
DIY: knap kreeftenpak
Sluiten