Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Work & Life 12 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

DIY: 4 x knutselen met papier voor een leuke middag met de kids

Knutselen met papier is makkelijk, snel en het scheelt een hoop rommel. Zet je kinderen aan de slag met één van deze leuke knutselwerkjes.

Zijn jouw kids ook zo gek op knutselen? Stickers, verf, krijtjes, klei en glitters. Ze kunnen er de hele middag mee in de weer zijn. Nou ja, de kids met het knutselen en jij met de glitters uit je haar plukken.

Knutselen met papier

Heb je even geen zin om verf van de tafel te boenen en door het hele huis glitters te vinden? Ga eens knutselen met papier. Wij hebben vier ideeën voor je op een rij gezet. Aan de slag!

1. Monster bladwijzers

Houden de kids niet alleen van knutselen, maar ook van lezen? Dan zijn deze monster bladwijzers niet alleen leuk, maar ook praktisch. Er is niet veel voor nodig: een schaar, wat lijm en gekleurd papier.

Het is een kwestie van knippen, vouwen en het monster vervolgens zo griezelig óf lief mogelijk te maken. Gekke ogen, grote vleugels of scherpe tandjes… De kinderen kunnen hier al hun fantasie in kwijt.

2. Lieveheersbeestje

Dit is een knutselwerk dat iedereen kan maken, zelfs als je denkt dat je niet zo creatief bent. Heb je gekleurd papier, stiften, scharen en lijm in huis? Ga samen aan de slag met dit schattige lieveheersbeestje op een blad.

Je kunt hier alle instructies lezen om het knutselwerkje stap voor stap te maken.

3. Dino kaartjes

Dino’s blijven bij veel kinderen groot favoriet. Het heeft iets magisch. Ze zullen het onwijs leuk vinden om deze ‘dino kaartjes’ uiteindelijk aan een vriendje op school te geven, of om gewoon zelf te bewaren. Ze zien er superleuk uit met hun wiebelende oogjes en vriendelijke lach.

Deze knutsel kan volledig uit de losse pols worden gemaakt, maar de vormen kunnen ook geprint worden. Het is maar net hoe lang je de kids zoet wil houden…

4. Vuurspuwende draak

Lege toiletrollen blijven klassiekers als het om knutselen gaat. Je kan er alle kanten mee op. Deze keer toveren we een simpele toiletrol om tot een stoere, vuurspuwende draak.

Dit knutselwerkje is niet alleen leuk om mee bezig te zijn, maar ook om achteraf mee te spelen. Als de kids in het einde van de rol blazen, dan spuwt het vuur dat uit de draak komt alle kanten op. Wow!

Knutselen met papier is nog nooit zo leuk geweest…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
DIY: 4 x knutselen met papier voor een leuke middag met de kids
Sluiten