Redactie
Redactie Kids 29 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

DIY: Kurkplantjes & vogelhuis

Het groene vinger-seizoen is weer begonnen en dat vinden we alles behalve erg! Heb jij alle zaadjes al gekiemd, de tuin al opgeruimd en geen idee wat je verder nog kunt doen? Maak dan deze twee leuke DIY’s voor een nóg groener huis en tuin.

Kurkplantjes

Een plant zonder zorgen! De Tillandsia is een vetplant die bijna zelfvoorzienend is, zolang ze ergens aan vast zitten. Pas de problème met dit idee! Ideaal als je op een subtiele manier meer groen in huis wilt halen.

Hoe maak je het?
Lijm het plantje met een niet-giftige, niet in water oplosbare siliconengel vast aan een kurk. Lijm op dezelfde kurk een magneet, et voila!

De Tillandsia’s koop je bijvoorbeeld hier >

Vogelhuis

Ook schattig: een vogelhuisje decoreren met plantjes. Het is snel, eenvoudig en erg leuk om te doen met kinderen. Binnen no-time heb je een lente-knutselwerkje voor in de tuin waar zelfs de vogels blij van worden.

Hoe maak je het?
De basis is een vogelhuisje, deze schaf je aan bij een bouwmarkt of tuincentrum. Met of zonder likje verf is het vogelhuisje klaar om bezaaid te worden. Lijm eerst een laagje mos op het dak. Daarna kun je met de niet-giftige en niet in water oplosbare siliconen lijm de plantjes bevestigen. Neem bijvoorbeeld weer de tillandsia’s of andere vetplantjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
DIY: Kurkplantjes & vogelhuis
Sluiten