Lifestyle 26 mrt 2016 Redactie

DIY: Maak samen met je kind(eren) dit tafelkleed voor Pasen

De Pasen staat voor de deur en dat vraagt om een kleine aanpassing in je interieur. Daarom deze leuke DIY van onze collega’s van Roomed. Zo heb je een uniek tafelkleed voor de Pasen en het is superleuk om samen met de kinderen te knutselen.

Roomed heeft voor grijze verf gekozen, maar je zou je kinderen ook kunnen laten kiezen uit kleuren als geel, blauw en roze. Helemaal Pasen!

Dit heb je nodig:

Verf
Witte stof (wij kochten een laken bij Hema)
Schuurspons
Potlood of stift
Schaar
(Meng)bakje voor de verf
Plastic folie of vuilniszak als ondergrond

benodigdheden

Zo maak je het:

[STAP stap=”1″]
Is de stof nog niet op de juiste maat? Knip dan een klein stukje de stof in en scheur vervolgens in de juiste maat. Door te scheuren krijg je altijd rechte lijnen en daarnaast staat het rafelrandje ook nog eens leuk!

stap1

[STAP stap=”2″]
Teken nu het patroon op de schuurspons. Wij kozen ervoor om een paashaas stempel te maken. Knip het patroon uit met een schaar. Sommige schuursponsjes zijn best wel dik en kun je het best dus halveren door de groene schuurlaag eraf te knippen.

stap2

[STAP stap=”3″]
Giet de verf in het (meng)bakje. Wij hadden witte en zwarte verf, maar wilden graag een grijze print, dus kozen we ervoor om beiden te mengen. Doop de stempel in de verf en stempel de print op de stof. Zorg ervoor dat je een plastic folie of vuilniszak als ondergrond gebruikt. De verf kan namelijk doordrukken.

haas

[STAP stap=”4″]
Laat ongeveer twee uur drogen (afhankelijk van hoe dik jij de verf op de stof hebt gestempeld). Na de droogtijd is je tafelkleed voor Pasen helemaal klaar!

klaaaar

Ga jij hem maken? Laat het ons weten via Facebook

Roomed plaatst deze week een DIY voor de paasdagen. Ga dus naar Roomed voor meer leuke ideeën >

Maak ook eens deze coole Paaseieren

Reageer op artikel:
DIY: Maak samen met je kind(eren) dit tafelkleed voor Pasen
Sluiten