Redactie
Redactie Kids 26 mrt 2015

DIY: persoonlijke fotoboekjes voor als je kind gaat praten

Ah, weer een mijlpaal: je kind begint te praten. Hartstikke leuk natuurlijk en ze pikken al die woorden razendsnel op. Je zult je verbazen binnen hoeveel tijd je kroost zinnen probeert te maken. Wij stuitten op iets supersimpels, maar heel handig om je kind woorden bij te brengen.

Via de blog ‘A Cup Of Jo‘ kwamen wij op het volgende: een boekje waarin links een woord staat en rechts een foto. Deze boekjes kun je zelf samenstellen en is tegelijkertijd een dierbare herinnering. Zo kun je de lievelingsknuffel van je kind erbij zetten of een foto van opa en oma. Al eerder zagen we Twigtale, een fotoboek waarbij je op een toegankelijke manier je kinderen kunt helpen bij life-changing veranderingen.

Foto’s: Joanna Goddard

Zelf maken

Het leuke aan zo’n soort fotoboek, is dat je zelf de foto’s kunt kiezen. Je hoeft dus geen schrijver te zijn, maar je kunt wel je eigen boek samenstellen! Ook leuk om cadeau te doen voor bijvoorbeeld een tweede verjaardag of als geboortecadeau met foto’s van papa of mama. Als je kind iets ouder is en goed kan praten, kunnen jullie het ook samen in elkaar zetten. Kijk ook eens bij de foto– of Instagramboekjes van Hema.nl. Hierbij kun je je creativiteit de vrije loop laten.

Reageer op artikel:
DIY: persoonlijke fotoboekjes voor als je kind gaat praten
Sluiten