Janne Vogel
Janne Vogel Lifestyle 20 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

DIY: de leukste reisspelletjes voor on the go

Met het vliegtuig naar Italië, met de boot naar Texel of met de auto naar oma: al met al zijn we maar wat vaak onderweg. Omdat kinderen en geduld niet altijd ideaal samen gaan, zijn we in de DIY reisspelletjes gedoken. De leukste spelletjes en afleidingsmanoeuvres voor onderweg, maak je namelijk makkelijk zelf!

Omdat ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’ uiteindelijk gaat vervelen en je je kinderen het liefst niet urenlang achter een schermpje parkeert…

Spelletjes voor onderweg

Zolang je kinderen iets hebben dat ze bezig houdt, kun je zelf genieten van een relaxte reis. Laat je inspireren door de onderstaande DIY’s en zet zelf de leukste reisspelletjes in elkaar. Succes!

1. Blikjes activiteiten

Lage snoepblikjes zijn niet meer helemaal van nu, maar de kleine doosjes zijn verrekte handig. Qua spelletjes kun je er alle kanten mee op; je kunt er een mini boter-kaas-en-eieren bordspelletje van maken, een Lego set of een klein slaapkamertje voor een Polly popje of Playmobil figuurtje. We delen hieronder wat foto’s ter inspiratie.

Via Canadian Family

Via Mommo Design

Via Tea Rose Home

LEES OOK: DIY: de leukste spelletjes met water voor warme zomerdagen

2. DIY doosjes

Ook heel leuk en gegarandeerd een hit: DIY doosjes. Je kinderen zullen door het dolle heen zijn als ze hun ‘verrassingsdoosje’ openmaken en hoogstwaarschijnlijk een groot deel van de reis bezig zijn met spelen. Stel een klein pakketje samen in een herbruikbaar doosje en doe er een grote strik of wat inpakpapier omheen. Kinderen zijn gek op pakjes! Laat je voor de inhoud inspireren door onderstaande afbeeldingen.

Via Family Fresh Meals
Via Fun at Home with Kids
Grey Luster Girl
Via Grey Luster Girl

3. Printable autobingo

Ooit gehoord van autobingo? Je kids zitten op de achterbank met een velletje, en mogen afstrepen wat ze voorbij zien komen. Er zijn verschillende gratis ‘bingokaarten’ beschikbaar, die je voor de reis begint alleen even hoeft te printen. Je kinderen zijn tijdens de bingo uiteraard véél te druk met zoeken, dus vergeten zich haast te vervelen! Goeie, hè? Degene die als eerst alles heeft afgestreept, heeft bingo.

Via Sayyes

Zijn je kinderen niet zo van de bingo? Niet getreurd, er zijn andere, meer creatieve printables beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook gratis tangram puzzeltjes en dominostenen printen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme