Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 22 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

DIY Twisted Candles – Zó maak je die Instagramable gedraaide kaarsen zelf

Wie afgelopen week(end) op Instagram heeft gezeten, heeft het ongetwijfeld gezien: er gaan heel wat tutorials rond over het zelf maken van gedraaide kaarsen. Je weet wel, die hippe Instagramable kaarsen die je bij elke influencer thuis ziet. En wat blijkt? Het is helemaal niet zo lastig om zélf van die Twisted Candles te maken. Zo doe je deze DIY.

Het enige wat je nodig hebt zijn (oude) kaarsen, een kan of vaas waar je water in doet, je handen én zo’n twintig minuten van je tijd. Easy.

DIY Twisted Candles: zelf gedraaide kaarsen maken

Kaarsen zijn al lang niet meer bedoeld om alleen maar op te branden. Noem het eerder een statement piece voor je interieur. Een kaars die we de laatste tijd veel zien met dit doel, zijn de gedraaide kaarsen. Ze komen in allerlei kleuren en maten. Leuk natuurlijk, maar gedraaide kaarsen kosten ook wat. Maar dat hoeft niet langer een issue te zijn. Want hoe kan het goedkoper? DIY.

Je kunt heel makkelijk zélf Twisted Candles maken. Ja, echt. En wij leggen jou graag haarfijn uit hoe je van je oude kaarsen, gedraaide kaarsen maakt. Let’s go.

Tutorial

Goed. Om zelf gedraaide kaarsen te maken heb je nodig: kaarsen die je wil omtoveren tot Instagramable gedraaide kaarsen en een kan of vaas waar je warm water in doet. Wel belangrijk dat je water niet té heet is, dan blijft er namelijk niks van je kaars over.

Je doet de (oude) kaarsen in de kom met heet water zodat ze weken. Als je ze zo’n vijftien minuten in het water laat, zou dat lang genoeg moeten zijn. Je kunt natuurijk altijd voelen of ze zacht zijn geworden. Tevree? Dan haal je ze uit de kom, maak je de kaars plat (met een deegroller of gewoon met je handen) en draaien maar. Voilà, gedraaide kaarsen it is.

Onderstaande video’s laten zien hoe je je kaars kunt draaien. Good to know: trial en error staat centraal bij dit DIY-project. Maar hé, dan heb je ook wat.

Meer DIY-projecten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
DIY Twisted Candles – Zó maak je die Instagramable gedraaide kaarsen zelf
Sluiten