DIY: Van boekenkast naar commode

Tja, wie shopt er niet bij Ikea? Geef toe: leuke, handige producten voor een zacht prijsje. Het enige nadeel is dat je het bij iedereen in huis tegenkomt. Daarom plaatst ons zusje Roomed.nl iedere woensdag een hack (idee om iets te customizen). Afgelopen week kwamen wij deze leuke commode tegen die we graag met je delen!

Before

Benodigdheden:

• Expedit / Kallax vakkenkast (hier wordt de kast met 8 vakken gebruikt)
• Witte houten panelen (naar de maten van de kast)
• Houtlijm
• Nagelpistool
• Houtlak
• Schuurpapier

STAP 1

Ontvet en schuur de houten panelen, zodat het vrij is van stof, oneffenheden en scherpe randjes. Heb je losse panelen gekocht, verbind deze dan na het schuren met elkaar.

STAP 2

Heb je de panelen afgenomen dan kun je ze in de lak gaan zetten. Wij adviseren lak, omdat dit minder slecht is dan olie. Doe dit meerdere malen om de duurzaamheid van de planken te vergroten. Je kunt het hout eventueel nog voorbewerken, maar wanneer je gaat lakken is dit in principe niet nodig. Heb je liever meer kleur in de kinderkamer dan kun je de panelen natuurlijk ook een kleur geven. Let wel op dat verf schadelijker is. Zorg er dus voor die walmen helemaal verdwenen zijn, voordat je je kindje erop legt.

STAP 3

Schuur ook de kast een beetje op. Verdeel vervolgens de houtlijm erover en leg de planken erop. Voor extra stevigheid zijn er in dit voorbeeld ook nog een aantal nagels ingeschoten met een nagelpistool. Zorg dat de panelen goed tegen elkaar aansluiten.

STAP 4

Zet de kast horizontaal neer, kleed de vakken aan met leuke manden voor luiers, poeders en dergelijke, leg het verschoningskussen bovenop en je kindje heeft een super stijlvolle en simpele commode in zijn of haar kamer staan. Vanwege de breedte is er zelfs nog plek voor een leuke lamp of een grote knuffel.

TIP

Wil de kast makkelijk kunnen verplaatsen, dan kun je eventueel aan de onderkant wieltjes bevestigen.

Iedere woensdag een fijne hack zien? Houd dan deze pagina in de gaten >

Reageer op artikel:
DIY: Van boekenkast naar commode
Sluiten