DIY: Zo maak je de perfecte muur met lijsten

Een mooie muur met lijsten is een aanwinst voor je huis. Het maakt je huis in één klap minder saai, wit of onpersoonlijk. Ga los met foto’s van je familie, mooie prints, kunstwerkjes van je kinderen, noem maar op! Maar wat is het verschil tussen een mooie fotomuur en een geweldige fotomuur? Lees even verder!

De indeling

Ga opzoek naar de mooiste lijsten en kunstwerkjes die je maar kunt vinden. Dit kan even duren, maar begin niet zo maar met je muur behangen wanneer je nog aan het sparen bent. Heb je de hoeveelheid lijsten die je graag wilt? Trek dan de vormen over op bakpapier, een oude behangrol of patroonpapier en knip de vormen uit.

Leg je op de vloer en ga ermee spelen. Welke volgorde vind jij het mooist? Eenmaal gekozen plak je de vormen op de muur om te zien of het ook mooi op je muur is. Blij? Sla dan de spijkers in de muur ter hoogte van het haakje en hang de lijsten op.

Easy does it. En dit werkt zoveel beter dan een lijst ophangen om vervolgens te concluderen dat het toch niet helemaal is wat je wilt.

Groeperen

Hoe weet je wat mooi bij elkaar staat? Er zijn verschillende manieren, dus laat je vooral (net als ons) inspireren door Pinterest en de woonbladen.

1. Hang soortgelijke kunststijlen bij elkaar. Hier is zijn verschillende kunstwerken in verschillende lijsten gebruikt, toch werkt het omdat de tinten bij elkaar passen en de vette lijnen terugkomen.
2. Dit ziet er ook mooi uit, omdat er verschillende kunstwerken met dezelfde tinten kleuren zijn gebruikt.
3. De kunstwerken hebben allemaal verschillende maten, maar de lijsten zijn allemaal exact hetzelfde. Het leuke is hier dat er twee muren zijn gebruikt!
4. De lijsten zijn totaal verschillend, maar toch passen ze bij elkaar. Dat komt omdat er alleen óf felle kleuren zijn gebruikt óf juist zwart-wit.

5. De lijsten zijn hier zo dicht tegen elkaar gehangen dat het bijna een kleurrijk behang lijkt.
6. Deze collage werkt omdat de donkere kunstwerken in het midden zijn gehangen. De lichtere hangen aan de buitenkant.
7. Deze muur bevat soortgelijke botanische prints in lijsten van ongeveer dezelfde grootte.
8. Deze collega is mooi omdat de focus ligt op zwarte en witte lijsten en kunstwerken, maar als je goed kijkt zie je dat er her en der wat kleur in zit.

Nog meer inspiratie nodig? Wij vonden deze vijftien muren met lijsten die je direct na wilt maken!

Reageer op artikel:
DIY: Zo maak je de perfecte muur met lijsten
Sluiten