Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 28 feb 2018
Leestijd: 5 minuten

Deze moeder reageert briljant wanneer haar dochter een curvy Barbie afwijst

Allisson Kimmey was woest toen ze een Barbiepop van haar 5-jarige dochter terugvond in de prullenbak. Haar teleurstelling was nog groter toen ze zag dat het haar dochters enige curvy Barbie was die in de kliko prijkte. 

Plussize rolmodel

Kinderen die speelgoed weggooien, is voor iedere ouder frustrerend. Voor Allisson was dit nog meer slikken omdat ze al jaren een plussize rolmodel probeert te zijn. De moeder wil iedere vrouw aanmoedigen van haar lichaam te houden zoals het is. Dat haar bloedeigen dochter niet zat te wachten op een Barbie met rondingen deed pijn.

Weerspiegeling

Toen Allisson haar dochter vroeg waarom Barbie in de kliko lag, kreeg ze een goudeerlijk, maar minstens zo pijnlijk antwoord: het meisje vond die Barbie niet leuk omdat ze dikker was dan de andere Barbies. ‘Het was alsof het leven van curvy Barbie een weerspiegeling was van hoe ik me zo lang heb gevoeld: een plussize vrouw in een dunne vrouwen-wereld. Ik vond mijn armen nooit goed, mijn benen te groot en kleren pasten nooit. Ik heb heel lang toegestaan dat die percepties en begrenzingen van de maatschappij mij het gevoel gaven dat ik niks waard ben’, schrijft ze.

Nieuw perspectief

‘Iedere keer kom ik in een situatie waarin ik de vroege signalen van zelfbeeld-problemen weg kan wimpelen als ‘ze is gewoon een spelend kind, misschien vindt ze deze gewoon echt niet leuk, het maakt niet écht uit’ óf ik bewust moeite kan doen om te analyseren waarom ze dat vindt. Zo geef ik haar de ruimte om uit te leggen waarom ze zich ergens niet goed bij voelt en kan ik haar een nieuw, liefdevol perspectief aanreiken.’

Beïnvloedbaar

Ze moedigt alle ouders van jonge meiden aan hetzelfde te doen. ‘Tachtig procent van de meisjes heeft voor ze tien zijn al geprobeerd af te vallen. Ik wil dat ouders begrijpen hoe beïnvloedbaar hun gedachtes zijn en dat iedere indicatie van een probleem met zelfbeeld aangepakt moet worden. Zo voorkom je dat het zich later ontwikkeld tot een verstoord eetpatroon, depressies of zelfhaat. Laten we niet terugdeinsen voor gesprekken over mensen met verschillende kleuren, vormen en maten en dat dat allemaal oké is.’

 

Beeld: Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeder reageert briljant wanneer haar dochter een curvy Barbie afwijst
Sluiten