Sherita Jager
Sherita Jager Kinderen 10 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Een lesje ‘milieu’ voor je kinderen: doe mee met de #TrashtagChallenge

Wil je samen met je kinderen de wereld een beetje mooier maken, én nog eens een trending tag volgen? Dan is het tijd voor de #TrashtagChallenge.

De strijd tegen zwerfafval met de #TrashtagChallenge

Het internet wordt al een paar weken overspoeld met de #TrashtagChallenge. Na bizarre challenges als de #cheesechallenge, waarbij ouders kaas gooien op het gezicht van hun baby, is het tijd voor wat meer bezieling. De Trashtag Challenge gaat om het opruimen van zwerfvuil, waar dan ook ter wereld. Het is heel simpel: zie je ergens een plek dat vol ligt met zwerfvuil, maak er dan een foto van.

Vervolgens steek je de handen uit de mouwen en ruim je het op. In sommige gevallen een dag- of weektaak, in andere gevallen is het binnen een uurtje opgeruimd. Als je klaar bent maak je weer een foto, dit keer van het opgeruimde plekje, met de volle vuilniszak(ken). De voor- en na-foto load je up met de hashtag #TrashtagChallenge.

#zwerfie, #ploggen en #iederedageenstukzwerfafvalopruimen

De social-media-trend is inmiddels ook in Nederland opgepikt, hoewel het nog niet zo’n vaart loopt. Andere tags als #zwerfie, #ploggen (joggen en vuil opruimen) en #iederedageenstukzwerfafvalopruimen zijn Nederlandse initiatieven die voor meer animo zorgen.

Waar het allemaal mee begon

Dit is waar het allemaal mee begon. De Amerikaanse Byron Román uploadde een foto met een tekst: “Dit is een nieuwe #challenge voor alle tieners die zich zo vervelen. Maak een foto van een plek dat opgeruimd kan worden of wel wat onderhoud kan gebruiken. Maak daarna een foto als je klaar bent, en post het.”

Plastic soep en milieuvervuiling

Zwerfvuil is een groot probleem voor het milieu. Al het plastic dat ooit is gemaakt, bestaat nog steeds, aangezien het niet door de natuur afgebroken kan worden. Een stuk plastic, hoe klein het ook mag zijn, zal er over een paar honderd jaar nog steeds liggen. Plasticvervuiling is dodelijk voor dieren op aarde en de zee. Deze challenge komt dan ook als geroepen.

 

Ver esta publicación en Instagram

 
Una publicación compartida de viajes deporte cultura (@marejadateam) el 3 Abr, 2019 a las 9:13 PDT

 

Ver esta publicación en Instagram

 
Una publicación compartida de ECOSTYLE | Laura Botero (@ecostyleblog) el 6 Abr, 2019 a las 10:20 PDT

 

Ver esta publicación en Instagram

 
Una publicación compartida de Mizoram Instagram (@mizoram_insta) el 6 Abr, 2019 a las 5:41 PDT

 

Ver esta publicación en Instagram

 
Una publicación compartida de Hello Green (@hellogreen_tt) el 8 Abr, 2019 a las 4:06 PDT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme