Redactie
Redactie Persoonlijk november 11, 2014

Doen of niet? 33 weken zwanger en 3 keer per week krachttraining

De Australische Brittany Hore (22) is een personal trainer in Australië en weet dus wel van wanten als het om gewichten gaat. Nu ze voor de tweede keer zwanger blijkt, ziet ze fitness als de sleutel tot een gezonde zwangerschap.

33 weken is ze en 3 keer per week heft ze zo’n 40 minuten de gewichten. Brittany is ooit bodybuilder geweest dus weet ze precies wat ze aan het doen is. ‘Zolang het niet te inspannend is voor het lichaam en zolang je let op je ademhaling en een acceptabele hartslag behoudt is er weinig aan de hand’, aldus Brittany. Het schijnt zelfs zo te zijn dat bepaalde, low-impact workouts die samengaan met een boel rust, juist worden aanbevolen aan zwangere vrouwen.

Tot het bittere eind

Maar dan rijzen de meningen; mensen denken dat het schadelijk is voor de baby, omdat je je lichaam zou overbelasten. Brittany zegt dat het gaat om kennis. ‘Veel mensen hebben niet de juiste kennis als het gaat om sport en wat goed voor hun lichaam is.’ Zelf zal ze het blijven doen tot de dag dat ze gaat bevallen. Wat vind jij? Blijven sporten, of lekker je lichaam haar gang laten gaan?

Reageer op artikel:
Doen of niet? 33 weken zwanger en 3 keer per week krachttraining
Sluiten