Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 15 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

5 x dingen die je had willen doen tijdens je zwangerschap

Er zijn natuurlijk altijd dingen die je anders had willen aanpakken, zo ook tijdens je zwangerschap. Je kunt keuzes hebben gemaakt waar je achteraf best een beetje spijt van hebt. Zo kun je ervan balen dat je te weinig tijd voor jezelf hebt genomen of vind je het toch jammer dat je geen prachtige foto’s hebt laten maken.

Voor veel moeders vast herkenbaar en dus delen we vijf dingen die je stiekem toch had willen doen tijdens je zwangerschap.

Doen zwangerschap

Spijt komt altijd achteraf, zeggen ze en dus is het niet gek dat je af en toe baalt van bepaalde keuzes die je hebt gemaakt. Er is helaas vrij weinig aan te doen, maar… Je kunt er natuurlijk wel van leren. En dus zou het zomaar kunnen dat je een van onderstaande dingen bij een (eventuele) volgende zwangerschap wél gaat doen.

Benieuwd wat veel vrouwen liever tóch hadden gedaan tijdens hun zwangerschap? Komt-ie.

1. Een zwangerschapsfotoshoot

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen: foto’s waarop vrouwen met een prachtige zwangere buik staan. Hoewel die buik zeker in de laatste weken van je zwangerschap behoorlijk in de weg kan zitten, is het natuurlijk ook ontzettend speciaal. Het is immers voor een paar maanden het huisje van je kind geweest.

En dus balen heel wat moeders dat ze hun zwangere buik niet beter hebben vastgelegd. Een paar weken na je bevalling begin je die grote buik natuurlijk ook wel een beetje te missen… Een stel mooie plaatjes kan dan heel kostbaar zijn.

2. Trappelende voetjes vastleggen

Nog zoiets waar je spijt van kan hebben is het ontbreken van video’s. En dan met name de filmpjes waarop de voetjes van je baby tegen je buik aan schoppen. Na een paar jaar ga je namelijk haast vergeten hoe dat ook alweer was en hoe fijn is het dan als je zo nu en dan even terug kan naar die tijd?

3. Meer tijd voor jezelf

Meer tijd voor jezelf is zo’n voornemen dat veel mensen eigenlijk altijd wel hebben. Ook na je zwangerschap kun je er van balen dat je toch te hard van stapel bent gelopen. Je had gewild dat je meer rust had genomen, minder hard had gewerkt en wat vaker op die bank was gaan liggen.

4. Stilstaan bij je zwangerschap

Een zwangerschap is een van de bijzonderste dingen die je als vrouw kunt meemaken en toch zullen er vast momenten zijn geweest dat je er even niet bij stilstond. Ondanks dat je soms last kan hebben van zwangerschapskwaaltjes, balen veel vrouwen dat ze toch niet wat vaker hebben stilgestaan bij de baby in hun buik.

5. Een babyshower

Je houdt ervan of niet: een babyshower. Hoewel je er misschien in eerste instantie niet op zit te wachten en je vrienden en familie nadrukkelijk verzoekt er niet eentje te organiseren, kun je toch spijt krijgen. Een babyshower kan namelijk een hele waardevolle herinnering zijn: een feestje met al je dierbaren met – niet geheel onbelangrijk – lekker eten en cadeautjes.

Nog even over spijt… Het heeft vaak helemaal geen zin om te balen en dus verscheen er onlangs op Bedrock een stuk over waarom spijt hebben geen zin heeft. Je leest het stuk hier

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pregnant Chicken

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x dingen die je had willen doen tijdens je zwangerschap
Sluiten