Redactie
Redactie Kids 3 jun 2016

‘Dokter’ Google kan jou vertellen of je kind misschien waterpokken krijgt

Bijna ieder kind krijgt ze een keer: waterpokken. Wat begint met rode vlekjes, eindigt in een uitbraak van jeukende, pijnlijke blaasjes. Maar er is redding uit onverwachte hoek! Google kan namelijk voorspellen of die rotblaasjes op de loer liggen.

Zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers aan Schotse en Amerikaanse universiteiten, zo staat in Proceedings of the National Academy of Sciences. Het aantal keer dat er gezocht werd op ‘waterpokken’ bleek bijna net zoveel als het aantal mensen met waterpokken op dat moment. Dankzij deze ‘voorspelling’ van Google kan er in een vroeg stadium al ingegrepen worden en dat kan een uitbraak voorkomen. De zoekterm ‘waterpokken’ werd in maar liefst 36 landen en vijf contenten onderzocht. Vooral voor de landen waarin kinderen niet worden ingeënt en geregistreerd is dit goed nieuws.

Inentingen

Ook blijkt uit het onderzoek dat inenten tegen waterpokken helpt bij het tegengaan van de ziekte. In landen waar niet wordt gevaccineerd is er duidelijk een piek is te zien in bepaalde seizoenen. Vooral in het voorjaar duiken de vlekjes op.

Meepraten? Reageer hier>!

Ja da-háág! Deze 7 mythes over griep en verkoudheid mag je dus vergeten>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Dokter’ Google kan jou vertellen of je kind misschien waterpokken krijgt
Sluiten