Donkere kringen onder je ogen komen wellicht niet van slaapgebrek!

Ook regelmatig last van vervelende donkere kringen onder je ogen? Meestal schuiven we het af op vermoeidheid. En dat kan best. Toch heeft recent onderzoek uitgewezen dat het ook ergens anders mee te maken kan hebben.

The Mayo Clinic vertelt dat allergieën en een verstopte neus ook een grote boosdoener kunnen zijn bij de donkere kringen onder de ogen. De populaire SciShow op YouTube legt in ‘t Engels uit hoe dat kan.

Allergie

Donkere vlekken door een allergie? Dat heeft uitleg nodig. Allereerst, de huid onder je ogen is erg dun. Er is niet veel ruimte voor bloedvaten en vet, terwijl juist die dingen uitzetten bij een allergie.

‘Jeuk en in je ogen wrijven kunnen de wallen nog erger maken. Naast de donkere kringen van het bloed en de ontsteking, kan het ook betekenen dat je donkere schaduwen onder je ogen hebt,’ legt de video uit.

[source id=”attachment_120850″ align=”none”][/source]

Verstopte neus

Wat ook kan leiden tot die donkere kringen? Een verstopte neus. Ja, echt. Dat is tenminste de conclusie van Kris McGrath, professor allergie en immunologie aan de Northwestern University. Hij zegt dat gezwollen ogen en donkere cirkels rond de ogen wordt veroorzaakt door het bloed dat door de aderen rond de ogen stroomt als je last heb van een neusinfectie of verkoudheid.

Medicijnen tegen allergie (of ik dit geval: een neusspray) kunnen er voor zorgen dat die donkere vlekken onder je ogen weggaan. Wanneer je zo’n medicijn neemt, zorgt dat er namelijk voor dat de huid onder je ogen minder opzwelt. Kijk, da’s mooi meegenomen.

Zo, nu weten we hoe we die donkere kringen wegkrijgen. Nu nog optisch grotere ogen. 10 manieren om je ogen groter te laten lijken

Bron hoofdfoto: Pinterest

attn

Reageer op artikel:
Donkere kringen onder je ogen komen wellicht niet van slaapgebrek!
Sluiten