Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Een veilig thuis: stop het doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen

Verhuizen van opvang naar opvang, naar opvang, naar opvang. Voor duizenden in Nederland is dat de realiteit. Zij hebben geen thuis, zij kunnen niet meer thuiskomen en worden continu doorverhuisd van opvang naar opvang.

Dat vele doorverhuizen zorgt ervoor dat kinderen steeds verder getraumatiseerd raken, maar het zorgt er ook voor dat ze nauwelijks toekomstperspectief hebben en het draagt ook niet bij aan de ontwikkeling. Dat moet stoppen.

Doorverhuizen van opvang naar opvang

Ruim 46.000 kinderen hebben hier in Nederland mee te maken, zij wonen niet thuis, maar zitten in pleeggezinnen of instellingen. Juist deze kinderen hebben een stabiele omgeving nodig met een positief perspectief. Toch is de realiteit dat veel van deze kinderen constant moeten doorverhuizen naar een andere plek, groep of pleeggezin. Ze moeten steeds weer opnieuw beginnen, opnieuw wennen aan nieuwe gezichten, een nieuwe school en ondertussen proberen een warm en liefdevol huis te vinden. Het is belangrijk om deze kinderen een stem te geven. Met zijn allen staan we sterker. Je kunt de petitie hier tekenen zodat we ervoor zorgen dat deze kinderen echt gehoord worden. Deze petitie zal worden aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In het filmpje hieronder vertellen de kinderen zelf hun verhaal:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een veilig thuis: stop het doorverhuizen van uit huis geplaatste kinderen
Sluiten