Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 12 mei 2015

Gezonde dorstlesser: maak je eigen fruitwater

Genoeg drinken is geen kwestie van willen, eerder moeten. Wie minstens twee liter (zo’n acht grote glazen) water per dag drinkt, plukt er duidelijk de vruchten van. Letterlijk zelfs. Maak het jezelf een stuk gemakkelijker en leuker door een grote kan vers fruitwater voor je neus te zetten.

Even een fact-check: een gebrek aan vocht maakt je sneller vermoeid en bovendien minder scherp. Daarnaast hydrateert het je lichaam, het bevordert je stoelgang, voert gifstoffen af en draagt bij aan een gezonde en stralende huid. Het werd je nog nooit zo makkelijk gemaakt deze health-checklist af te vinken. Er bestaan zelfs apps voor die je optijd waarschuwen om te drinken, zoals Waterlogged. Deze app geeft om de twee uur seintjes dat je iets moet drinken. Plus: heb je vaak de neiging om lekker te snaaien? Een glas fruitwater op zo’n moment kan helpen voorkomen om naar de chocola of chips te graaien. Daarom hierbij vijf recepten voor fruitwater op een rij.

Tip: koop bij Hema of een andere winkel een grote limonadetap, vul deze met water en doe er lekker veel fruit bij. Zo weet je zeker dat jij en je kinderen genoeg drinken!

1. Aarbeid, limoen en munt

2. Citrus en gember

Zo reageren jonge kids die voor het eerst een citroen proeven.

3. Citrus, munt en komkommer

4. Grapefruit en rozemarijn

5. Bosbessen en lavendel

Zó schattig dit! Deze baby wordt ontzettend blij van water drinken.

Like Famme op Facebook voor nog veel meer van dit soort bijzondere, ontroerende of leuke verhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gezonde dorstlesser: maak je eigen fruitwater
Sluiten