Kids 21 feb 2017 Lizette van Loenen

Aaah, onbetaalbaar: dove baby hoort zijn moeder voor het eerst

Je dag begint (of eindigt) goed met een mooi filmpje. Nou, dat regelen we voor je. De kleine Matthew werd geboren met congenitale cytomegalovirus (CMV), waardoor hij veel gehoorproblemen heeft. Geen wonder dat zijn moeder in tranen uitbarst van zijn reactie als hij haar stem voor het eerst hoort.

CMV is voor de meeste mensen een verwaarloosbaar virus, maar voor (pasgeboren) baby‘s kan het nare gevolgen hebben. Een van de gevolgen is doofheid.

Zo ook bij baby Matthew. Toen hij vier maanden oud was, kreeg hij van het ziekenhuis gehoorapparaatjes, zodat hij misschien weer wat geluidjes zou kunnen opvangen. Wat bleek? Met de apparaatjes kon hij voor het eerst de stem van zijn moeder Erin Swetnam horen! Zijn reactie is prachtig.

Niet alleen Matthews reactie is priceless. Dit 14-jarige dove meisje hoort ineens de stem van haar vader en kan haar geluk niet op.

Youtube

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Aaah, onbetaalbaar: dove baby hoort zijn moeder voor het eerst
Sluiten