Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 30 mrt 2015

Download deze wallpapers en stop je telefoonverslaving

Kunstenares Molly McLeod vindt dat we wel wat minder op onze telefoon mogen kijken. Behalve als je je moeder wil berichten, dan ‘altijd je moeder berichten’. Want ondanks alles, is zij degene die je op de wereld heeft gezet.

Molly maakte een serie wallpapers die je kunt downloaden voor je telefoon als kleine reminder. Ze liet zich inspireren door telefoonverslaving. Ze maakte de wallpapers in eerste instantie voor zichzelf nadat ze haar telefoongebruik had geanalyseerd.

‘Als ik stond te wachten op de trein, dan haalde ik automatisch mijn telefoon uit mijn zak. Ik vond dat gevoel eigenlijk maar niets,’ vertelt Molly tegen de Huffington Post. ‘Ik kom met de meest creatieve ideeën als ik níét naar een schermpje kijk.’

Molly probeert zichzelf uit te dagen haar telefoon minder te gebruiken in de trein. Ze heeft er een spelletje van gemaakt: onderzoeken wat andere passagiers (die bijna allemaal naar hun telefoon kijken) aan het doen zijn. Door naar hun vingers te kijken probeert ze te ontcijferen of ze Whatsappen, lezen, Instagrammen of Candy Crush aan het spelen zijn.

Molly: ‘Het voelt als dopamine, wanneer mensen iets liken wat je deelt. Maar altijd maar naar ons scherm kijken geeft ons ook het ongemakkelijke gevoel dat we afhankelijk zijn van onze telefoon.’

Klik op de foto’s hierboven om de bijbehorende afbeelding te downloaden. Kun jij zo’n reminder wel gebruiken? Of ken je iemand bij wie deze achtergrond goed van pas zou komen? Laat het ons weten!

Na dit sterke filmpje leg jij je telefoon weg >

Reageer op artikel:
Download deze wallpapers en stop je telefoonverslaving
Sluiten