Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nog klein, maar wijs genoeg: 5 x deze lessen leer je van je dreumes

Het moederschap an sich brengt je al onwijs veel lessen en inzichten, maar heb je ooit op een rijtje gezet wat je van je kleine dreumes hebt geleerd? Het zou namelijk zomaar kunnen dat je zoon of dochter je al heel wat levenslessen heeft bijgebracht.

Benieuwd welke dan? We sommen ze voor je op!

Nog klein, maar wijs genoeg: 5 x deze lessen leer je van je dreumes

1. Als je volhardend genoeg bent, krijg je uiteindelijk wat je wil

Iedere moeder is vast weleens gezwicht voor de wensen van haar kind terwijl ze dat eigenlijk niet wilde. Neem bijvoorbeeld het krijgen van een snoepje. Dreumesen kunnen maar al te duidelijk maken hoé graag ze willen en zullen dat net zo lang blijven doen totdat ze wat zoetigheid mogen nuttigen van hun moeder. Eindstand? Je geeft uiteindelijk toch toe. Wat geleerd? Dat je vast alles kan krijgen zo lang je maar volhardend bent.

2. De natuur is fascinerend en kan voor urenlang vermaak zorgen

Je herkent het vast wel: je wandelt samen met je kind een doodgewoon rondje door het bos en hij is verwonderd over alles wat hij ziet. De bladeren aan de boom, de vogeltjes die fluiten en een kever die zit te slapen op een boomstronk. Het klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar je kind laat je toch weer even inzien dat dat wel meevalt. Onze natuur is fascinerend en door de ogen van je kleintje besef je dat maar weer al te goed.

3. Iedereen verdient wel een zwaai of een knuffel

Dreumesen hebben vaak nog niet echt grenzen en dus kan het zomaar zijn dat jouw kleintje naar iedereen zwaait en zelfs flink wat knuffels uitdeelt. Kleintjes hebben nou eenmaal nog niet door wie ze wel en niet ‘horen’ te begroeten en dat kan zomaar voor mooie inzichten zorgen. Want waarom zou je niet naar iedereen die langsloopt zwaaien?

4. Dans vooral als de muziek aangaat

Of het nu thuis is of in een koffietent op de hoek van de straat, dreumesen beginnen vaak te swingen wanneer ze een muziekje horen. En waarom zou je als moeder zijnde niet gewoon mee doen? Even die heupen los en leren lak aan anderen te hebben. De les: doe vooral waar je zelf zin in hebt.

5. Het leven is een groot avontuur

Voor je dreumes zijn heel veel dingen in het leven nieuw. Ze zijn ontzettend enthousiast bij het zien van een vliegtuig en het knuffelen van een hond maakt hun dag tot een heus feestje. Wat dat jou leert? Dat het leven een groot avontuur is en dat er altijd nieuwe dingen zijn om te ontdekken. Sterker nog: zo’n dreumes in het gezin kan je ogen openen en je laten realiseren dat niks vanzelfsprekend is.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nog klein, maar wijs genoeg: 5 x deze lessen leer je van je dreumes
Sluiten