Drew Barrymore steekt alle werkende moeders een hart onder de riem met deze tip

Kids

Drew Barrymore weet als geen ander hoe zwaar het kan zijn om een baan te combineren met het moederschap. Daarom heeft ze voor alle moeders een tip die korte metten maakt met dat eeuwige schuldgevoel. 

Carrière

Drew is altijd open geweest over haar bijzonder moeizame relatie met haar eigen moeder. Daardoor is ze er extra op gebrand haar dochters Olive en Frankie een veilige basis te geven terwijl ze tegelijkertijd haar eigen carrière hoog houdt. Dat doet ze door zich altijd bewust te zijn van wat ze over haar werk zegt en hoe positief ze daar over is. Of, in haar eigen woorden:

Belangrijk en goed

‘Ik leg Olive altijd uit dat ik van m’n werk hou. Ik zeg niet dat ik naar werk ‘moet’ met een grimas omdat ik niet wil dat ze het ziet als een negatief iets wat moeders moeten doen om te overleven. Een vriendin zei ooit: geef je kinderen nooit het gevoel dat werk een slecht ding is wat jou bij hen weghoudt. Dat is misschien goed bedoeld, maar ik geloof in een andere benadering. Ik wil mijn dochters laten inzien dat werk belangrijk en goed is. Ik voel me vreselijk schuldig als ik weg ben (welke moeder niet?), maar ik probeer het om te zetten in iets positiefs. Ik geef werk niet de schuld, ik eigen me de verantwoordelijkheid toe.’

Amen, Drew.

Pure Wow