Driewerf hoera voor Baker’s Dough: de eerste cookie dough bar van Nederland

Stiekeme snoeperds verzamelen zich binnenkort in Rotterdam

Culinair

Als mijn moeder vroeger cake bakte, wilde ik altijd in de buurt zijn. Althans, alleen het eerste deel, zodra het geval in de oven stond was de lol er af. Ik vind weinig dingen lekkerder dan ‘rauwe’ deeg – cookie dough – en wist altijd dat daar in het begin van het proces behoorlijk wat van te halen was. Totdat mijn moeder zei dat het genoeg was, anders ‘zou er geen cake meer overblijven’.

Vanaf mei vind je me regelmatig bij Baker’s Dough op de Westblaak Rotterdam, waar niemand een beslagkom uit mijn handen trekt, maar waar ze ‘m met liefde bijvullen. Baker’s Dough is namelijk het eerste officiële deegcafé van Nederland. En nee, daar kun je heus niet alleen maar rauwe deeg krijgen, maar alles wat je daarvan kunt maken wat ook maar enigszins het proeven waard is: koekjes, ijs, milkshakes, etc. Hoewel het veel mensen dus juist om die rauwe deeg te doen is.

LEES OOK: over foodcravings gesproken. Deze vrouw kon niet zonder háár ijs en belde boos de eigenaar op die dicht was.

Meer informatie volgt

Veel meer is er nog niet bekend, behalve dat ze in mei in Rotterdam openen. En o ja, ze hebben al een Facebookpagina en een Instagram-account, hoewel die met slechts 3 foto’s (waarvan 2 van deeg) nog zeer mager te noemen is. Gelukkig zijn hun producten dat straks niet.

Ter illustratie: toen in februari in New York het eerste deegcafé opende, gingen mensen los. Dat belooft nog wat!

Cookiedoughcafe