Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 6 sep 2017

Hoe deze vader de driftbui van zijn dochter aanpakt is opvoeden 3.0

Je kinderen opvoeden is al lastig genoeg, helemaal als ze op random plekken besluiten te schreeuwen, schoppen en meer van zulks. Ari, het 3-jarige dochtertje van Terrel Crawford kreeg een driftbui in de Amerikaanse supermarkt Walmart. Hoe hij haar weer rustig krijgt, is briljant.

Woedeaanval

Het meisje kreeg een woedeaanval als haar ouders de telefoon van haar moeder uit haar handen pakken, omdat ze daar niet meer mee mag spelen. Ze begon met huilen, en wilde niet meer stoppen. Terrel nam haar mee naar buiten, waar hij zijn dochter tot bedaren wil brengen.

Stoppen met huilen

Dit deed hij niet door haar toe te spreken of haar te straffen, maar door haar op de auto neer te zetten die op de parkeerplaats stond. ‘Ben je klaar?’ vraagt hij haar als ze op de motorkap zit te huilen. ‘Want het klinkt alsof je nog steeds zit te huilen’. Daarna stopt het meisje spontaan met huilen.

LEES OOK: 4 redenen waarom je de driftbui van je peuter niet moet negeren, noch moet straffen

Van verdrietig naar blij

In de video, die langer dan vijf minuten duurt, legt Terrel uit hoe hij zijn kinderen opvoedt en hoe hij met driftbuien omgaat. Waar Ari aan het begin van het filmpje nog hard aan het huilen is, is ze aan het eind ervan weer helemaal blij en gelukkig.

Hoe haar vader dat gefixt heeft, zie je in de video die hij op Facebook heeft ge-upload. Dat veel ouders het met zijn aanpak eens zijn, blijkt uit het feit dat zijn video al meer dan 610 duizend keer geliked en meer dan 300 duizend keer gedeeld is. Watch and learn.

Met deze 6 gouden regels kun je een driftbui bij je kind voorkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Terrel

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe deze vader de driftbui van zijn dochter aanpakt is opvoeden 3.0
Sluiten