Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 27 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Heb jij last van een droge huid? Hier vind je 5 manieren om er weer vanaf te komen

Heb jij last van een droge huid? Dat kan ontzettend vervelend zijn. Niet alleen doet het zeer, je huid is hierdoor ook gevoeliger voor onzuiverheden. Waar komt een droge huid toch vandaan? En misschien nog wel belangrijker: hoe los je het weer op?

In deze periode van het jaar kun je meer dan normaal last hebben van een droge huid. Heel vervelend natuurlijk. Hieronder lees je wat je ertegen kunt doen of hoe je het zelfs kunt voorkomen.

Een droge huid

Een droge huid kan een trekkerig gevoel geven, zorgen voor huidschilfertjes, rimpels, jeuk en zelfs roodheid. Als je een droge huid hebt zitten er in weze scheurtjes in de bovenste huidlaag waardoor de huid vocht verliest. Je huid is op deze momenten ook nog eens gevoeliger voor make-up, parfum en zonlicht. Je kunt er in sommige gevallen zelfs meer onzuiverheden door krijgen.

Het is belangrijk om een je huid, als deze droog is, goed te verzorgen. Een droge huid herstelt tamelijk moeilijk omdat het vochttekort ook zorgt voor een tekort aan vetten (lipiden genoemd). Die vetten heeft je huid juist nodig om een beschermlaagje te creëren.

Oorzaken van een droge huid

Het is belangrijk om te begrijpen waar een droge huid vandaan komt. Als je dat weet, kun je namelijk doelgericht aan de slag gaan met het behandelen van je huid. Oorzaken kunnen zijn:

 • Invloeden van buitenaf zoals droge lucht, warmte en kou
 • (Te veel) blootstelling aan zonlicht
 • Een ongezond voedingspatroon
 • Niet de juiste verzorgingsproducten
 • Stress
 • Genetische aanleg
 • Te lang en te warm douchen
 • Zo kom je er vanaf

  NIVEA heeft een aantal zeer handige tips om van een droge huid af te komen. Je huid moet je weer soepel en gehydrateerd zien te krijgen en deze vijf adviezen kunnen je daarbij helpen.

  1. Gebruik geschikte verzorgingsproducten

  Het is belangrijk om je verzorgingsproducten goed af te stemmen op het type huid dat je hebt. Al helemaal als je een droge huid hebt. Let op dat je geen irriterende producten op een droge huid smeert, dit kan de problemen alleen maar verergeren. Je kunt beter kiezen voor producten op basis van hydrofiele stoffen en plantaardige oliën.

  2. Aanpassing van je levensstijl

  Zoals we hierboven al omschreven, kan een ongezond voedingspatroon een negatieve invloed hebben op je huid. Dat kan variëren van onzuiverheden tot bijvoorbeeld een huid die erg droog aanvoelt. Daarom is het ook belangrijk dat je je voedingspatroon aanpast. Eén van de belangrijkste tips op dat gebied is het drinken van voldoende water op een dag.

  LEES OOK: 8 voedingsproducten die een positief effect hebben op je huid

  3. Altijd zonbescherming gebruiken

  We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: smeer je in met zonbescherming. Je wilt absoluut niet verbranden want dat is echt killing voor je huid. Naast dat je er meer rimpels van krijgt, zorgt het ook voor een droge huid. Zelfs het zonnetje in de winter kan dat teweeg brengen. Smeer je daarom dus altijd in met zonnebrandcrème met SPF.

  Tip! Er zijn tegenwoordig ook veel foundations verkrijgbaar met SPF in de substantie.

  4. Stress verlichten

  Stress kan veel invloed hebben op je huid. Zorg goed voor jezelf en probeer stress daarom te verlichten (hoe moeilijk dat ook is). Plan regelmatig me-time in, koop fijne verzorgingsproducten en zet de tv eens uit voor het slapengaan. Wie weet doet dat wonderen voor jouw huidje.

  5. Korter en kouder douchen

  Natuurlijk hoef je niet onder ijskoud water te staan, maar het is wel beter om in ieder geval niet té warm te douchen. Zeker als je huid van zichzelf al droog is. Hoewel je misschien denkt dat het water juist een hydraterende werking heeft, is het tegenovergestelde waar. Misschien herken je het zelfs wel? Een trekkerige huid na het douchen. Dat is een signaal dat je echt te lang en te warm doucht. In dat geval is het dus beter om korter en kouder te douchen.

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

  Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

  Reageer op artikel:
  Heb jij last van een droge huid? Hier vind je 5 manieren om er weer vanaf te komen
  Sluiten