Dit is de reden waarom je droomt dat je zwanger bent

Wait, what!? Badend in het zweet word je wakker. Het is nu al de zoveelste keer dat je droomt dat je zwanger bent, terwijl je er 100 procent, nee zelfs 1000 procent, zeker van bent dat je niet zwanger bent, toch? Of is het een teken, en moet je toch maar een testje in huis halen?

Dit kunnen zes redenen zijn waarom je droomt dat je zwanger bent.

Je ervaart positieve persoonlijke groei

Hartstikke goed nieuws dus! Volgens Droomanalist Lauri Loewenberg heeft dromen over zwangerschap meestal een positieve betekenis heeft. Het kan volgens haar een teken zijn dat je vooruitgang en groei in je leven ervaart. Kom maar door dus met die zwangerschapsdromen.

Er gaat iets veranderen

Volgens psychotherapeut Matt Lundquist droom je over zwangerschap wanneer je je niet fijn voelt of onzeker bent over een verandering in je leven. De droom wijst dan dus op een meer achterliggende gedachten.

Er komt iets nieuws

Sta je op het punt om te verhuizen? Of wacht je op een promotie op je werk? Dan mag je erg blij zijn met een droom waarin je in verwachting bent. De droom kan namelijk de geboorte van iets nieuws betekenen, maar dit hoeft zeker niet te zeggen dat het een baby is.

Er gaat iets creatiefs gebeuren

Zwangerschapsdromen draaien, volgens deskundige Ally Mead, om creativiteit Vrouwen creëren natuurlijk een nieuw leven wanneer ze zwanger zijn. Wanneer je droomt dat je zwanger bent kan dit betekenen dat je onbewust of misschien bewust behoefte hebt aan meer creativiteit. Misschien een nieuwe creatieve hobby uitproberen?

Je bent super gestrest

Van stress gaan de meeste van ons gekke dingen doen. Het is dan ook niet raar dat je brein dan ook gekke dingen gaat doen. Gebruik je droom dan een beetje als waarschuwing en plan wat me-time voor jezelf in.

Helemaal niks

Dit kan natuurlijk ook gewoon. Er zijn genoeg moderne neurowetenschappers die beweren dat je dromen niet per se iets hoeven te betekenen. Het hoeft dus niet te betekenen dat je onbewust graag een baby wilt of iets wat daarop lijkt.

 

Romper

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom je droomt dat je zwanger bent
Sluiten