Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 23 apr 2020

Last van droog haar nu je de kapper niet kan bezoeken? Zo zorg je zelf voor een zachte coupe

De kapper bezoeken zit er al een tijdje niet meer in. De uitgroei kan er gelukkig nog mee door als ‘trendy’ maar droog haar zorgt voor behoorlijk wat irritaties. Gelukkig kan je thuis met enkele tips ook zorgen voor een zachte dos op je hoofd.

Verander droog haar in een zachte dos

Om af te komen van droog haar is intensieve verzorging en de juiste manier van behandelen van belang. Gelukkig hoef je daar geen pro voor te zijn want als je deze tips opvolgt moet je al een heel end komen.

1. Producten met kokosnoot doen wonderen

Kokosnoot is een wondermiddeltje voor je haar. De belangrijkste functie van kokosnoot is dat het een hydraterende functie heeft en dat is exact wat jouw haar nodig heeft. Daarnaast heeft kokosnoot ook nog eens een beschermende functie en droog haar ontstaat vaak doordat je haar kapot is.

Het makkelijkste product is kokosolie. Dit kun je tegenwoordig in elke supermarkt kopen. Smeer je haar (én hoofdhuid!) ‘s avonds in met een flinke kwak kokosolie en laat het een nachtje intrekken. Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

2. Gebruik producten zonder sulfaten

Siliconen, parabenen en sulfaten: sommige producten zitten er vol mee. Maar al die chemicaliën in je haar en op je hoofdhuid kunnen behoorlijk wat kapot maken. Zeker als je last hebt van droog haar. Check daarom ook altijd het etiket en kies bij droog haar in ieder geval voor sulfaatvrije producten.

3. Boost het regelmatig met een masker

Je kunt intensief verzorgende maskers kopen, let er dan wederom op dat deze geen siliconen, parabenen en sulfaten bevatten. Je haar eenmaal per week een maskertje geven, kan op de lange termijn zorgen voor veel zachter haar. Geen maskertje in huis? Dan blijft een nachtje kokosolie laten intrekken nog steeds een hele goede optie.

LEES OOK: Hoe vaak moet je je haar knippen? Een expert geeft antwoord op deze vraag!

4. Gebruik producten die bij je haar en hoofdhuid passen

Elk haar en elke hoofdhuid is anders. Je kunt zelfs heel verkeerd reageren op bepaalde (vaak goedkope) producten. Je hoeft geen fortuin uit te geven aan producten maar het is wel goed om te leren begrijpen welke producten bij jouw haar- en hoofdhuidtype passen. Het internet staat bomvol goede tips.

5. Gebruik bescherming als je föhnt

Je haar stijlen, krullen en föhnen blijft schadelijk. Natuurlijk begrijpen we dat veel vrouwen dat wel graag doen en dan is het dus ook belangrijk om je haar te beschermen. Koop een hittebeschermer en spray deze voordat je je haar gaat behandelen met stylingtools in je lokken. Voorkomt een hoop schade.

6. Probeer leave-in conditioner

Leave-in conditioner is een fijn product om te gebruiken als je last hebt van droog haar. Dit zonder dat het je coupe vettig maakt. Dit product hoef je in tegenstelling tot gewone conditioner niet uit te spoelen. Naast een zachte dos krijgt je haar er ook een natuurlijke glans van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Last van droog haar nu je de kapper niet kan bezoeken? Zo zorg je zelf voor een zachte coupe
Sluiten