Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 15 maart 2014

Droogshampoo: je redder in (tijd)nood

Kinderen fris gewassen en geen tijd meer voor jezelf? Even douchen kost je nog geen vijf minuten, maar het fatsoeneren van je haar soms wel een half uur.

Wassen, borstelen, föhnen, stylen: daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Daarom doe je dat liever één of twee keer per week in plaats van elke dag. Veel Hollandse dames hebben fijn haar dat snel vet wordt. Elke dag wassen is niet goed voor haar en hoofdhuid en past gewoon niet in je tijdschema. Daarom is er droogshampoo! Een uitkomst voor alle drukke moeders, die er ook gewoon goed uit willen zien.

Hoe gebruik je droogshampoo?

Je gebruikt droogshampoo alleen bij de haaraanzet (de wortel dus). Houd de bus op dezelfde afstand als een bus haarlak en spray op de vette haarwortel. Even 1 à 2 minuten laten intrekken en daarna uitborstelen. Je ziet dat de haarwortel er minder vet uitziet, omdat de droogshampoo het vet heeft geabsorbeerd. Herhaal dit over het gehele haar, door steeds ergens anders een scheiding te trekken.

Tip voor blondines:

Heb je uitgroei? Dan verdoezel je die mooi nog voor een week of twee, want droogshampoo heeft een lichte waas die je uitgroei minder donker maakt. Kies er één speciaal voor blondines zoals Andrélon Zomerblond droogshampoo.

Tip voor brunettes:

Er is ook droogshampoo speciaal voor bruin haar (bijvoorbeeld van Batiste). Die laat geen wittig waasje achter, maar past bij je donkere haarkleur.

Reageer op artikel:
Droogshampoo: je redder in (tijd)nood
Sluiten