Droomvacature: 3 jaar lang op een onbewoond eiland op zeehondjes passen

Middenin de drukste maand van het jaar hebben we zo nu en dan levendige fantasieën over emigreren naar een onbewoond eiland. Die droom zou zómaar eens werkelijkheid kunnen worden.

CV

Er staat namelijk een vacature open voor een eilandbewaker die drie jaar lang op de zeehonden past en in de zomermaanden wat toeristen ontvangt (die diezelfde dag ook weer weggaan). Enige puntje: dat eiland staat niet ergens in het Caribisch gebied, maar wordt omringd door de Ierse zee. Helemáál onbewoond is het ook niet, want er wonen een handjevol mensen.

Maar dan nog, maar dan nog: voor 24.0000 pond (dik 27.000 euro) per jaar samen gratis op een eiland wonen, is best verleidelijk. In de zomermaanden is het er best druk met nieuwsgierige toeristen, maar in de wintermaanden daalt er een overweldigende rust op Barsey Island, zoals het heet, neer. Voordat je je cv opstuurt, moet je wel even checken of je aan de volgende vereisten voldoet:

  • Het belangrijkst is dat je twee talen spreekt: Welsh en Engels. Dat Engels moet wel lukken, maar Welsh wordt misschien nog even oefenen.
  • Je bent gastvrij, want je moet jaarlijks toch zo’n 2000 toeristen verwelkomen.
  • Je moet fysiek fit zijn. Je behoudt namelijk de infrastructuur van het eiland en zorgt ervoor dat alle huizen in goede staat blijven. Dat betekent dus ook schilderen, decoreren, repareren en tuinieren.
  • Je zorgt voor het wild leven op het eiland en zorgt voor een goede verhouding tussen de bewoners en de dieren.

Hou er ook rekening mee dat het gaat om een contract van drie jaar en je het grootste gedeelte van de tijd alleen bent met je lief en de zee. Klinkt het nog steeds als een droom? Solliciteren kan hier. Wel een beetje rap beslissen want je hebt nog tot 23 juli de tijd.

Reageer op artikel:
Droomvacature: 3 jaar lang op een onbewoond eiland op zeehondjes passen
Sluiten