Susan Dalstra
Susan Dalstra Verhalen 25 nov 2017

Met deze 30 seconden-regel blijf je tijdens de drukke decembermaand in het nu

In een ideale wereld heb je op tijd alle sinterklaascadeaus- en gedichten in huis, glij je als de Sint het land uit is moeiteloos door naar kerst in een knus gedecoreerd huis met een prachtige kerstboom, blije kinderen, een tafel vol familie en eten – en dat alles in perfecte harmonie. 

In de realiteit is dat natuurlijk een grote grap. Want hoe gezellig we december ook vinden; het gaat gepaard met een boel stress. Met het stoom uit je oren loop je stad en land af voor cadeaus, laat je je gezicht zien op kerstborrels, versier je de kerstboom, probeer je de lieve vrede bewaren, iedereen te plezieren en ben je in januari blut. Logisch dus dat je je in december nogal overweldig kan voelen.

Probeer daarom het volgende trucje te toe passen zodra je een stressaanval voelt aankomen.

Dit helpt je in het nu te blijven: bij iedere feestdagen-gerelateerd ding wat je doet (cadeaus inpakken, de kerstboom versieren, een tulband bakken), stop je even en zeg je hardop tegen de mensen met wie je bent: ‘Ik vind het zo leuk om [vul in wat je op dat moment doet] met jullie te doen jongens.’

Waarom het werkt: Erkennen wat je aan het doen bent is een makkelijke manier om jezelf weer in het nu te brengen. Zo voorkom je dat je gedachten afdwalen naar die oneindige to do-list.

Probeer het maar eens, je zal zien dat het werkt. En het is ook nog eens goed voor de algehele spirit thuis.

En als het toch niet werkt: bakken is net zo effectief als een lesje mindfulness.

Pure Wow

Reageer op artikel:
Met deze 30 seconden-regel blijf je tijdens de drukke decembermaand in het nu
Sluiten