Redactie
Redactie Eten 2 aug 2017

Iemand zin in een croissant met wijn? Euh, jam?

Vaarwel bosbessen- en aardbeienjam, maak plaats voor dé trend in jam-land: Drunk Wine Jelly. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden word je niet dronken van de jam (want non-alcoholisch), maar smaakt ‘ie wel naar een goed glas rosé, merlot of pinot grigio.

Onmisbaar

Met dank aan het stel Danny en Marty uit Los Angeles die tijdens een picknick in het park bedacht dat het een goed idee was om deze twee geneugden des levens met elkaar kennis te laten maken. Waarvoor hulde. Volgens Marty en Danny gaat de wijn vooral heel goed samen met brood, vlees (charcuterie), crackers en kaas. Klinkt wat ons betreft als onmisbaar picknickmateriaal.

7 verschillende smaken

De wijn-jam is verkrijgbaar in hun webshop in zeven verschillende smaken: rosé, pinot grigio, oscato, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot en pinot noir. Een klein potje kost 6 dollar (omgerekend zo’n 5 euro), voor een grotere variant leg je 9 dollar – iets meer dan €7,50 neer. Ook leuk: de probeerset met daarin alle smaken: in het klein kost ‘ie omgerekend nog geen 30 euro; groot iets meer dan €46.

Met twee kleine kanttekeningen: door de populariteit van de potjes is de levertijd opgelopen tot 4-6 weken, en dan is het nog maar de vraag of er nog gepicknickt kan worden in ons land (iets met tegenvallende zomers en onheilspellend septemberweer).

Verzenden

Daarnaast zijn er helaas vrij pittige verzendkosten verbonden aan de DWJ-confiture, voor de standaard 14-dollar (bijna 12 euro) die daarvoor gerekend wordt, moet je wel een flinke bups jam inslaan. De site geeft aan dat die kosten vervallen als je minimaal acht potjes bestelt (lullig, daarmee volstaat net het probeerpakket niet), maar de software lijkt daar nog niet van doordrongen. Bij ons bleven die verzendkosten staan, zelfs toen we poogden twaalf potjes te bestellen. Anyway, kniesoor.

Lees ook: 20+ leuke dingen om buiten te doen nu het zomervakantie is (en het weer een beetje meewerkt)

Reageer op artikel:
Iemand zin in een croissant met wijn? Euh, jam?
Sluiten