Gina Koninkx
Gina Koninkx Mind 6 jan 2020

Doe jij mee aan Dry January? Zo laat je die wijntjes (en andere drankjes) écht staan deze maand

Er wordt nogal wat van je gevraagd hoor na de jaarwisseling. De sportscholen zijn bommetje vol (voor zolang het duurt) en het is bijna gek als je geen poging doet tot Dry January. Toch kan zo’n voornemen – al is het maar voor één maand – nog behoorlijk lastig zijn te realiseren. Dankzij deze vier tips doorsta ook jíj deze maand zonder alcohol.

Eigenlijk zou het veel beter zijn om Dry February te vieren. Grote kans dat je Dry January verkeerd begint want jij tikt ongetwijfeld nog een glaasje bubbels weg om 00:01 dus tja, feitelijk gezien is het dan al januari. Laten we het dus vooral niet zo nauw nemen met de regeltjes.

Tips om Dry January te doorstaan

Januari mag dan al even bezig zijn, het is nooit te laat voor een paar goede tips. Wie weet kun jij het daardoor écht een keer volhouden deze maand want je hebt nog wel even te gaan.

1. Wees realistisch

Hoewel we je natuurlijk niet direct willen ontmoedigen, is het wel belangrijk dat je realistisch bent. Als je bij voorbaat al weet dat dit een voornemen is of doel dat je niet kunt behalen, wordt het een lastig verhaal.

Je kunt er natuurlijk ook een eigen draai aan geven, bijvoorbeeld alleen nog maar een glaasje wijn in het weekend. Als het voor jou beter werkt om minder te drinken (want hallo – al die gezellige nieuwjaarsrecepties) kun je beter dát als doel stellen voor jezelf.

2. Maak het jezelf niet te moeilijk

Als je er wel voor de volle honderd procent voor gaat, is het belangrijk dat je het jezelf niet onnodig moeilijk maakt. Als je boodschappen doet, kies er dan ook voor om helemaal geen alcohol te kopen. Als je het niet in huis hebt, kom je ook veel minder snel in de verleiding om toch even een lekkere vino bij de pasta te drinken. Op deze manier dwing je ook je partner om mee te doen aan Dry January en dat is helemaal niet erg want even een maandje geen alcohol doet iedereen goed.

3. Drink lekkere alcoholvrije drankjes

Hallelujah, tegenwoordig kun je overal alcoholvrije biertjes bestellen en die smaken vaak minstens zo goed. Ook zijn er veel horecazaken waar ze mocktails (alcoholvrije cocktails) en alcoholvrije wijn serveren. De supermarkten liggen er vol mee dus maak vooral ook gebruik van dit assortiment want het zal je aangenaam verrassen.

4. Dry January doe je samen

Je bent zeker niet de enige in Nederland die meedoet aan Dry January. Haal ook je partner over om mee te doen en je staat al een stuk sterker. Als je in de verleiding komt heb je altijd nog dat engeltje in huis dat tegen je zegt ‘we doen het niet’. Dry January wordt een eitje toch op deze manier?!

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Doe jij mee aan Dry January? Zo laat je die wijntjes (en andere drankjes) écht staan deze maand
Sluiten