Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 26 nov 2014

Oh my, is dit waarom rompertjes zo gemaakt zijn?

Had iemand, de kraamhulp, de verloskundige en elke mede-moeder mij niet kunnen vertellen dat het explosie probleem van een tot de nek toe volgepoepte baby zo easy op te lossen was met de juiste romper?!

Ik ga een bekentenis doen. Ik heb er drie. Drie van die heerlijke jonge ventjes die inmiddels (op 1 na in de nacht) allemaal uit de luiers zijn. En jarenlang heb ik het poepexplosie probleem, de ‘Poohnami’ (haha heel leuk) gezien als een fase waar je ook weer doorheen komt. Herinner je je nog die gele lavastroom die bij een baby tot de nek toe omhoog kruipt? Of als je mazzel hebt halverwege de rug blijft steken? Nou die dus. En echt, keer op keer ontdeed ik mijn baby zoons van die volgeplempte romper van beneden naar boven, over het hoofd ja. Een sleepspoor van gele lava achterlatend.

Zo dom

En elke keer verzuchtte ik: ‘Sorry kleintje even weer die romper over je hoofd uit doen. Ik stop je meteen in een lekker badje.’ Vandaag stuitte ik op dit filmpje en werkelijk waar ik voel me zo dom. Waarom heb ik niet gezien en bedacht dat dit soort rompertjes (die je in een multi mega pak bij de HEMA koopt), die ik in grote getale in de kast had liggen, zo makkelijk uit te doen waren? En ik bekijk ‘t filmpje tenenkrommend, want de manier waarop de Engelse dame mij doodrustig uitlegt hoe je een romper uittrekt geeft me nog meer ‘t gevoel dat ik ook niet heb zitten opletten en niet vooraan stond bij het uitdelen van de snuggere moeder award.

Nu ben ik de lulligste niet, dus moeders van babies, watch and learn, voor mij is het te laat:

Dit filmpje maakt je leven als ouder een stuk makkelijker, maar vooral een stuk schoner. Deze lifehacks kunnen ook een aardig steentje bijdragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oh my, is dit waarom rompertjes zo gemaakt zijn?
Sluiten