Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 17 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Dump je goede voornemens Dag: een thema kiezen werkt veel beter

Voor het geval je de memo hebt gemist: goede voornemens werken niet. Je houdt het een paar dagen vol en daarna baal je alleen maar harder omdat het (weer) niet is gelukt. Vind je toch dat er dit jaar wat moet veranderen? Kies dan voor een thema.

Proactief

Het ding met goede voornemens is dat ze een constante reminder zijn aan alles waarin je tekort schiet. Gooi het dit jaar eens over een andere boeg en bedenk een thema voor 2019. Denk aan een woord of zin die jouw prioriteiten voor het komende jaar samenvat, maar niet zo specifiek is dat het maar één gewoonte aanpakt. Gedurende het jaar check je dan af en toe of de beslissingen die je maakt nog in lijn zijn met je them. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor iets als ‘doorzetten’. Dat neigt ergens nog naar een goed voornemen, maar het is proactief in plaats van reactief. Het is misschien die sport die je al heel lang wil oppakken, het boek dat je nu eens echt wil uitlezen of een pakketje dat retour moet nu ook daadwerkelijk retourneren.

Vergevingsgezinder

Wat dit idee veel beter maakt dan een voornemen, is dat het niet kan mislukken. Een thema is veel vergevingsgezinder. Misschien komt even de klad erin, maar dan corrigeer je jezelf weer. Het is iets wat je de volle 365 dagen met je mee kan dragen in plaats van alleen januari en – in het beste geval – de eerste dagen van februari. Of het werkt? Dat vertellen we je volgend jaar.

Wat wil jij in 2019 helemaal anders doen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme