Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 7 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuw onderzoek: dutjes zorgen ervoor dat kinderen veel slimmer én gelukkiger worden

Hoewel het lastig kan zijn om je kind regelmatig een slaapje te laten doen en de dutjes op den duur verdwijnen, blijkt dat het heel wat voordelen met zich meebrengt. Jij hebt dus niet alleen wat tijd voor jezelf en je handen vrij om maar eens te beginnen aan die lange to-do lijst, het zorgt er ook nog eens voor dat je kinderen veel slimmer en gelukkiger worden! Zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Je weet als ouder natuurlijk heel goed hoe nuttig een dutje kan zijn, al is het alleen al voor het humeur van je kind. Nu blijkt dat het op lange termijn ook nog eens voordelig werkt!

Het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door de University of Pennsylvania en de University of California. De onderzoekers keken naar de slaapgewoonten van zo’n 3.000 basisschoolkinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar oud. En wat bleek nou? Er was een duidelijke link tussen dutjes en geluk, zelfbeheersing, minder gedragsproblemen én een hoger IQ. De sterkste bevindingen waren te zien als het ging om academische prestaties. Kids die zo’n drie of meerdere keren per week overdag een dutje deden, haalden veel betere resultaten in een latere klas dan de kinderen die dat niet deden.

Hoewel het verschilt wanneer geen middagslaapjes meer nodig zijn, doen kinderen van 10 tot 12 jaar over het algemeen geen middagdutjes meer. En dat terwijl het misschien wel slimmer is om ze er in te houden!

LEES OOK: Heeft jouw kind moeite met in slaap vallen? Laat hem zelf kiezen wanneer het bedtijd is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme