Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kids 15 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

8x duurzame én leuke schoencadeautjes onder de vijf euro

Sint is weer in het land, en dat betekent voor veel kinderen: schoentjes zetten! Schoencadeautjes zijn doorgaans goedkoop en dan beland je al snel in de categorie ‘wegwerptroep’ en prullaria. Zonde. Voor je kind maar ook voor het milieu. Dus daarom geven wij je inspiratie voor duurzame én goedkope schoencadeautjes.

Mooie duurzame cadeaus zijn vaak duur, maar niet altijd. Sommige cadeaus zijn heel duurzaam en toch ook goedkoop. Perfect als schoencadeau dus!

Duurzame schoencadeautjes

Komen ze!

1. Een breivork

Leuk voor de creatievelingen, met een breivork kun je eenvoudig een lang koord breien om vervolgens een armband of iets anders leuks van te maken. Je koopt al een breivork voor drie euro! Een alternatief voor de breivork is een knoopster, ook hiermee kun je mooie armandjes knopen.

2. Holztiger

De houten speelfiguren van Holztiger zijn niet alleen prachtig, ze zijn ook nog eens heel leuk om te verzamelen en om mee te spelen. De goedkoopste koop je al voor ongeveer vijf euro en zijn daarmee een leuk duurzaam schoencadeau.

3. Houten puzzel

Kleine houten puzzels zijn vaak goedkoop te krijgen. Wat dacht je van dit leuke puzzeltje voor peuters, voor maar twee euro. Maar ook voor oudere kinderen zijn er leuke houten puzzeltjes te vinden zoals deze tangram voor vijf euro.

4. Klei

Klei is altijd een goed idee om te geven, bovendien kost een potje klei helemaal niet veel. En als je gaat voor deze 100% natuurlijke klei, ben je ook nog eens super duurzaam bezig en dat voor vier euro.

5. Houten trektol

Ken je deze nog van vroeger? Uren konden we er mee spelen. Een houten trektol is voor alle leeftijden een leuk schoencadeau. Deze shop je al voor drie euro.

6. Duurzame potloden

Potloden zijn altijd fijn en handig, deze set is gemaakt van 100% FSC gecertificeerd hout, en is daarmee niet alleen een kwalitatief goede keuze maar ook een duurzame keuze. Je koopt ze hier voor vijf euro.

7. Vergrootglas

Een cadeau dat stimuleert om naar buiten te gaan is altijd goed. Met een mooi vergrootglas wil jouw kind waarschijnlijk direct opzoek naar kleine beestjes in de tuin. Hier koop je al een vergrootglas voor vier euro.

8. Ballonboot

Oké deze iets iets duurder dan vijf euro, maar het scheelt niet veel. En hoe leuk is het om je bootje over het water te zien schieten? Met dit houten ballonbootje is jouw kind geheid uren zoet. En dat voor minder dan zes euro!

Lees ook:

5 moeders vertellen hoeveel geld zij uitgeven aan Sinterklaascadeaus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8x duurzame én leuke schoencadeautjes onder de vijf euro
Sluiten