Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 5 jan 2018

Man met dwarslaesie en zijn verloofde verwelkomen hun eerste kindje

Todd Kreig en zijn verloofde Amanda Diesen werden vorig jaar beroemd met hun hilarische zwangerschapsaankondiging. Todd liep in 2014 een dwarslaesie op door een fietsongeluk, maar verkondigde vorig jaar dat alles daar benee ‘nog prima werkt’. 

Schrikken

Met andere woorden: zijn Amanda was hartstikke zwanger. Het stel ontmoette elkaar in de revalidatiekliniek waar Amanda werkt als specialist. De twee werden verliefd en niet lang daarna raakte Amanda – tegen ieders verwachtingen in – zwanger. Dat was behoorlijk schrikken voor de tortelduifjes.

Overweldigd

‘We wilden zeker een kindje te krijgen, maar eerst ons verloven, trouwen en dan in de loop der jaren het eens gaan proberen. Begin december 2016 ontdekten we het en we waren compleet geschokt en overweldigd. We deden samen een zwangerschapstest en flipten compleet’, vertelde Amanda destijds. Ze besloten de enorme verrassing te delen met een fotoshoot waarbij ze de tekst ‘Het werkt nog steeds!’ op de muur achter ze hadden geschreven terwijl Amanda een foto van de echo vasthoudt.

Dankbaar

Inmiddels is hun zoontje Everett Jason Kreig (afgekort tot ‘Rhett’) vijf maanden oud. De twee zijn doodvermoeid, maar intens gelukkig. ‘Het moeilijke is dat Todd niet zoveel kan helpen als hij zou willen. Als Rhett moe is, wil hij graag dat iemand met hem door de kamer loopt en in slaap schommelt. Dat kan Todd niet. Maar we zijn dankbaar omdat we ontdekten dat Todd een stuk meer kan dan we eigenlijk dachten’, vertelt de kersverse moeder.

‘Hem werd verteld dat ieder ander in deze situatie niet eens een kind zou kunnen vasthouden, maar Todd houdt Rhett iedere dag vast. Hij kan hem nu af en toe voeden en ik laat hem iedere dag zijn luier verwisselen.’ We zien het al: dit worden geweldige ouders.

dwarslaesie

Today

Reageer op artikel:
Man met dwarslaesie en zijn verloofde verwelkomen hun eerste kindje
Sluiten