Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 9 september 2016

Eat, Pray, Love-schrijfster is verliefd (op haar beste vriendin!)

Miljoenen vrouwen wereldwijd leefden hartstochtelijk mee met de belevenissen van schrijfster Elizabeth Gilbert in haar boek Eten, Bidden, Beminnen. Op Bali vond ze uiteindelijk haar grote liefde. Maar dit sprookje heeft zojuist een onverwachte twist gekregen.

In juli kwam het shocking news naar buiten dat Elizabeth ging scheiden van haar man José (Felipe in haar boek). De reden daarvoor – zo blijkt nu – is dat de bestseller-schrijfster smoorverliefd is geworden op niemand minder dan haar beste vriendin, Rayya Elias. De vlam sloeg in de pan toen Rayya alvleesklier- en leverkanker bleek te hebben. Elizabeth besefte dat haar vriendin veel meer voor haar betekende, zo schrijft ze op Facebook.

Aan haar zijde

‘Op het moment dat ik hoorde van Rayya’s diagnose, ging er een deurtje open in mijn hart. Een deur waarvan ik niet eens wist dat die bestond, en mijn hele bestaan viel door die deur heen. Vanaf dat moment draaide alles om haar. Ik zegde alles af wat ik af kon zeggen, om aan haar zijde staan, waar ik sindsdien ben blijven staan.’

LEES OOK: Moeder reageert fantastisch op coming-out van haar dochter.

De vooruitzichten van Rayya zijn niet heel best. De naderende dood bracht alles in een ander perspectief, zegt Elizabeth: ‘Ik werd geconfronteerd met deze waarheid: niet alleen hou ik van Rayya, ik ben verliefd op haar. En ik heb geen tijd meer om die waarheid te ontkennen. Het idee om op een dag bij haar in het ziekenhuis te zitten, en haar weg te zien glijden terwijl ik haar hand vasthoud en haar (en mezelf!) nooit heb laten weten wat mijn ware gevoelens voor haar zijn, was ondenkbaar.’

[source id=”attachment_116605″ align=”none”][/source]

Moedige stap

Elizabeth schrijft altijd eerlijk en openhartig over haar privéleven, en dus deelt ze ook deze moedige stap met haar lezers: ‘Zo staat het er nu voor: Rayya en ik zijn samen. Ik hou van haar, en zij houdt van mij. Ik maak deze reis door de wereld van kanker samen met haar, niet alleen als haar vriendin, maar als haar partner. Ik ben precies waar ik moet zijn – de enige plek waar ik kan zijn.’

De ontroerende post van Elizabeth kreeg meer dan 37K likes, en de schrijfster ontving talloze hartverwarmende steunbetuigingen. Haar hart volgen was een dappere, onconventionele keuze. Wij wensen Elizabeth en Rayya veel geluk en sterkte.

Buzzfeed

Reageer op artikel:
Eat, Pray, Love-schrijfster is verliefd (op haar beste vriendin!)
Sluiten