Anne Broekman
Anne Broekman Mind 24 nov 2016

Echt waar: vrouwen gaan eerder vreemd als hun man weinig in huis doet

De wasmand puilt uit, de vaatwasser moet worden leeggeruimd en de vloer smeekt om een stofzuiger, maar een poot uitsteken: ho maar. Mannen kunnen nogal eens laks zijn in het huishouden. En volgens nieuw onderzoek worden ze daarvoor regelmatig genadeloos afgestraft door hun vrouw.

De Franse site Gleeden (een community voor getrouwde, vreemdgaande mensen) deed een onderzoek onder 10.000 leden. En wat blijkt? Vrouwen zijn sneller geneigd om vreemd te gaan als hun man niet zijn steentje bijdraagt aan het huishouden. Zo’n 73 procent van de vrouwelijke respondenten gaf aan dat ze zich tot ontrouw gedreven voelden omdat de man des huizes te weinig klusjes deed. Ai! Had nou maar wel dat wasje gedraaid of een keer spontaan gekookt, lieve mannen…

LEES OOK: Maak jij je schuldig aan deze onbewuste vormen van vreemdgaan?

De site startte dit onderzoek om erachter te komen wat nou precies het motief is voor vrouwen om vreemd te gaan. En de overweldigende respons was dus: omdat hij niet genoeg in het huishouden doet. Ruim 86 procent gaf aan geïrriteerd te zijn door de manier waarop hun man onder klusjes uit probeert te komen. En 84 procent gaf aan hier weleens ruzie over te hebben. Die irritaties worden blijkbaar ‘opgelost’ door troost te zoeken in de armen van een ander. Dus voor alle luie mannen out there: wees gewaarschuwd!

Maar met een beetje spanning op z’n tijd is heus niets mis: waarom flirten met anderen goed is voor je relatie.

Reageer op artikel:
Echt waar: vrouwen gaan eerder vreemd als hun man weinig in huis doet
Sluiten