‘Dit is pas echte liefde’ schrijft vrouw over foto die viraal gaat

Als je al lang bij elkaar bent, verandert de manier waarop je naar elkaar kijkt en wat je voor elkaar voelt. Dat het niet vanzelf gaat en dat zelfs de allerkleinste details je kunnen doen beseffen dan je van iemand houdt, weet ook Amy Midtvedt.

Portemonnee vergeten

Ze vergat haar portemonnee toen ze boodschappen ging doen, waarna ze haar man Todd belde met de vraag of hij ‘m kon komen brengen. Toen hij binnen kwam lopen, maakte ze een foto van hem, die ze vervolgens op Facebook plaatste. In het berichtje wat ze erbij schreef, richt ze zich tot de jongere generatie.

Ridder in glanzend pantser

‘Luister eens goed, jonkies. Dit is hoe je ridder in glanzend pantser eruit ziet als je de veertig bent gepasseerd. Dit is mijn man die met zijn creditcard arriveert op plaats delict. Wat je niet ziet, ben ik die naast een overvolle boodschappenkar staat waar ik niet voor kan betalen, omdat ik mijn portemonnee niet bij me had’, schrijft ze. Menig man zou over de zeik zijn als hij halsoverkop van zijn werk moest komen om geld te brengen naar zijn vergeetachtige vrouw. De man van Amy niet. ‘Je ziet het misschien niet, maar hij lacht. Het enige wat hij zei was ‘Je zou geen boodschappen doen. Het was mijn beurt deze week’. Seriously.’

LEES OOK: Zit jij in een pleister-relatie? Dit zijn de 6 signalen

Echte liefde

Dan schrijft ze een ode aan Todd, met een lijstje wat zijn liefde voor haar betekent.
‘Liefde is een pot verse koffie als ik ‘s ochtends beneden kom.
Liefde is alle lunches die al gemaakt zijn, zodat ik van die verse koffie kan genieten.
Liefde is wanneer iemand anders de afwas doet, zodat de vrouw des huizes op de bank naar haar favoriete serie kan kijken en niet hoeft te helpen.
Liefde is een supergeduldige vader die elke ochtend helpt met het huiswerk van zijn vijf jaar oude zoon, zodat ik op tijd op mijn werk kan zijn.
Liefde is een man die vlak voordat je naar bed gaat nog even langs de supermarkt rent om melk te halen, omdat de ochtend nu eenmaal soepeler verloopt als er cornflakes gegeten kunnen worden.’

Echte tekenen van liefde

Volgens Amy stellen jonge koppels veel te hogen eisen aan elkaar. Daar wil ze ze voor behoeden. ‘Laat je niet in de maling nemen door grote aanzoeken of megakaarten met het lekkerste snoep erop, of door jongens die je naam in pepperoni spellen en je op de meest bijzondere manier mee uit vragen. Dat zijn niet de dingen die blijven. En laten we eerlijk zijn: hun moeders helpen ze met deze dingen. Kijk hoe hij je behandelt als Instagram niet lonkt. Dat is wanneer de echte tekenen van liefde zich voordoen.’

Ze sluit af met een belangrijke boodschap voor alle jonge meisjes op deze wereld: ‘Kies voor een man die je te zware bloemetjesrugzak draagt, of een man die je te allen tijde uit de brand helpt als je in de Aldi staat en je met een glimlach en een knuffel zijn creditcard komt brengen als je je eigen portemonnee bent vergeten. Want dat, mijn vrienden, is echte liefde.’ En daar heeft ze zó gelijk in.

Massale reacties

Meer mensen herkenden zich in haar bericht en boodschap, en ruim 6 duizend anderen deelden haar bericht. In de reacties zijn andere ouders het roerend met haar eens. ‘Al die youngsters snappen tegenwoordig niet meer wat echte liefde is’, reageert een man en een vrouw vindt dat ‘Dit exact de man is die ze voor haar dochter wenst’.

Listen up young ones.This is what your knight in shining armor looks like when you are in your 40's.Yes, that's my…

Geplaatst door Hiding in the Closet with Coffee op donderdag 26 oktober 2017

Hét bewijs: echte liefde bestaat nog

Reageer op artikel:
‘Dit is pas echte liefde’ schrijft vrouw over foto die viraal gaat
Sluiten