Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 9 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

4 manieren waarop echtgenoten nog betere partners worden

Hij is lief voor jou en voor de kids, eigenlijk heb je niks te klagen. Zeker niet wanneer je naar vrouwen in je omgeving kijkt, want er zijn toch een paar met een gekke partner. Je bent blij met de jouwe, maar ook hij heeft hier en daar wat verbeterpuntjes.

Niemand is perfect en dat hoort ook zeker zo te zijn. Maar toch zijn er een aantal dingen die je graag wat meer bij hem zou terug zien. Als hij deze 4 dingen doet, maakt het dat je nog blijer met hem bent dan je al was.

1. Uit zichzelf helpen

We willen natuurlijk niet alle mannen over één kam scheren, maar over het algemeen hebben mannen er een handje van om te gaan zitten en pas op te staan wanneer jij om zijn hulp vraagt. Wat zou het fijn zijn als hij ook wat meer (huishoudelijke) taken uit zichzelf zou doen. Natuurlijk is het fijn en lief om te zien dat hij de kleintjes in bad doet en klaarmaakt voor bed, maar het is nog fijner wanneer jij hem hier niet aan hoeft te herinneren.

2. Het gezin voorop stellen

Als moeder zijnde plan je al gauw je hele dag om de kids heen, vaders zijn hier vaak wat losser in. Het lijkt soms bijna vanzelfsprekend dat mama het wel oplost. Dit is niet erg, maar soms wat onhandig. Wij moeders komen namelijk handen tekort. Sommige beslissingen nemen wij ook liever gezamenlijk dan alleen.

3. Moeilijke gesprekken komen nooit goed uit

Again, we willen niemand over één kam scheren, maar over het algemeen kunnen mannen zich soms makkelijk afmaken van moeilijke gesprekken, het komt simpelweg niet zo handig uit. Maar van uitstel komt afstel en daarmee lossen we niks op. Ze hebben geen ‘zin’ in moeilijke gesprekken of het lijkt hen onnodig, terwijl het probleem voor hetzelfde geld makkelijk verholpen kan zijn. Soms zou het fijn zijn wanneer hij ietsje meer vanuit jouw positie of gevoel probeert te kijken.

4. Bevestiging

Het moederschap staat gelijk aan het hebben van 2,5 banen. Misschien werk je daarnaast nog parttime of fulltime. Hoe dan ook, het is een behoorlijke plicht, wat we overigens met liefde doen natuurlijk. Het zou fijn zijn om hier zo nu en dan wat meer blijk van waardering voor te krijgen. Een kusje extra of een lief zinnetje als: ‘je doet het fantastisch schat’. Het zijn die kleine dingen, die ons nog krachtiger maken en hem een nog betere partner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 manieren waarop echtgenoten nog betere partners worden
Sluiten