Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 2 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze ECO (en dus sustainable) step van Micro zou bovenaan het verlanglijstje van elk kind moeten staan

Nog geen idee wat je voor je kiddo wil kopen tijdens de feestdagen? Wij hebben wel een goede optie om rechtstreeks bovenaan het lijstje te plaatsen: de eco scooter van Micro. Doe je tegelijkertijd ook nog wat goeds voor het milieu. Jij blij. Kind blij. Wereld blij.

De nieuwe Eco scooter van Micro

Tegenwoordig vinden veel ouders het belangrijk om duurzamere cadeaus te kopen. Dat wil zeggen: geen breekbare troep, liever één mooi cadeau in plaats van veel rommel maar ook speelgoed dat duurzaam is vervaardigd.

De meeste ouders zijn al wel bekend met de populaire Micro steps. Ze hebben een nieuw model op de markt gebracht waar ons hart sneller van gaat kloppen. Met deze sustainable step draag je namelijk direct een steentje bij aan het milieu. Winnen.

Wil je nog meer doen in het kader van duurzaamheid? Duurzaam opvoeden voor dummies (hoe verklein je de ecologische voetafdruk van je kind)

Duurzame step

De eco scooter van Micro is hartstikke duurzaam. De step is namelijk gemaakt van gerecyclede visnetten. Niet alleen duurzaam, ook nog eens goed want dit draagt bij aan het schoonhouden van de oceaan. Wist je dat ongeveer 10% van het plastic dat in de zee verdwijnt wordt veroorzaakt door vissen? Hierdoor wordt er jaarlijks zo’n 640.000 ton (!) aan netten en ander vis-gear uit de oceaan gehaald. En dat is alleen maar het gedeelte dat daadwerkelijk uit het water wordt gehaald.

Omdat de step wordt gemaakt van deze gerecyclede visnetten, wordt daarmee zo’n 82% aan CO2 productie voor de step uitgespaard. Da’s mooi! De step is verkrijgbaar in twee modellen. De MINI MICRO, voor kindjes tussen de 2 en 6 jaar oud, en de MAXI MICRO voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud. De steppen hebben de kleur van de groene visnetten. Kek!

De MINI MICRO kost €109,95 en de MAXI MICRO kost €149,95. Je kunt de eco scooters hier bestellen. Als dat geen mooie feestdagen worden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme